Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 07:57

Εορτασμός της Πολεμικής Αεροπορίας στην 120 ΠΕΑ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Εορτασμός της Πολεμικής Αεροπορίας στην 120 ΠΕΑ (βίντεο)

 

Τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ γιόρτασε χθες η Πολεμική Αεροπορία στην 120 ΠΕΑ, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Στον χθεσινό εορτασμό στη δοξολογία προέστη ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Μεσσηνίας αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς.

Στην ημερήσια διαταγή του που αναγνώστηκε, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης σημείωσε μεταξύ άλλων: “Στο εορταστικό κλίμα της ημέρας αναλογιζόμαστε τη σπουδαιότητα της αποστολής της Πολεμικής Αεροπορίας για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και τη διαρκή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Παραμένουμε ο κύριος εκφραστής της αποτρεπτικής ισχύος και εγγυόμαστε την εθνική μας ακεραιότητα, προασπίζοντας καθημερινά τον εναέριο χώρο και τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Παράλληλα, πετάμε πάνω από κάθε απομακρυσμένη περιοχής της πατρίδας μας για να διασώσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Συμμετέχουμε στο έργο της αεροπυρόσβεσης για να σώσουμε ζωές, περιουσίες και τον εθνικό πλούτο της χώρας. Διακομίζουμε ασθενείς και μεταφέρουμε μοσχεύματα για την προστασία της ίδιας της ζωής”.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο διοικητής της Διοίκησης Κέντρων Πελοποννήσου υποστράτηγος Νικόλαος Λάλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Βασίλης Καπέλιος, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, οι αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας και Τριφυλίας Νίκος Φρούσος. εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και το προσωπικό της μονάδας, πολιτικό και προσωπικό, με οικοδεσπότη το διοικητή της σμήναρχο (Ι) Πέτρο Ντουλαπτσή.

Η εκδήλωση του επίσημου εορτασμού ολοκληρώθηκε με την εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη από την ομάδα επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους Τ-6 “Δαίδαλος”.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως και αύριο Κυριακή και η 120 ΠΕΑ θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Στο χώρο του εορτασμού λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευμένο προσωπικό παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα, ενώ προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει μαχητικό αεροσκάφος F-16Μ, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-2 και Τ-6 και ελικόπτερο έρευνας - διάσωσης ΑΒ-205.

Γ.Σ.


NEWSLETTER