Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 06:04

Ανάμεσα σε 4 περιοχές του Δήμου Καλαμάτας: Η Αμφεια "γοήτευσε" το κλιμάκιο για τις φυλακές

Ανάμεσα σε 4 περιοχές του Δήμου Καλαμάτας: Η Αμφεια "γοήτευσε" το κλιμάκιο για τις φυλακές

Διερευνητική αυτοψία σε 4 περιοχές του Δήμου Καλαμάτας, στις οποίες έχει προταθεί -από το δήμο αλλά και τον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο- να ανεγερθούν φυλακές, διενήργησε χθες πολυμελές κλιμάκιο μηχανικών και άλλων παραγόντων του υπουργείου Δικαιοσύνης και της «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε».
Ειδικότερα, όπως δήλωσε αργά χθες το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος που συνόδευσε το κλιμάκιο -το οποίο νωρίτερα βρέθηκε στην Αρκαδία- έγιναν αυτοψίες στο Γαρδίκι, στο Πλατύ, στην περιοχή μεταξύ Αρι και Ασπροπουλιάς καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Αριοχωρίου. Μέσα σε έναν με δύο μήνες θα γνωστοποιηθεί η προσωρινή χωροθέτηση.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η περιοχή του Δήμου Καλαμάτας που ικανοποίησε περισσότερο το κλιμάκιο είναι αυτή της Αμφειας, καθώς έχει άμεση πρόσβαση στον νέο αυτοκινητόδρομο, ενώ απέχει ελάχιστα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Επιπλέον -όπως είπε ο Θ. Ηλιόπουλος- υπάρχει και σύμφωνη γνώμη από την τοπική κοινωνία.
«Το κλιμάκιο προερχόταν από την Αρκαδία, όπου επίσης έκανε αυτοψία σε περιοχές που έχουν προταθεί από δήμους του όμορου νομού» είπε ο Θ. Ηλιόπουλος, εκτιμώντας ότι η περιοχή του Δήμου Καλαμάτας συγκεντρώνει τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη λειτουργία σωφρονιστικού καταστήματος σε αυτή .
Μετά το δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, το κλιμάκιο θα συνέχιζε τις αυτοψίες σε περιοχές του Δήμου Μεσσήνης - καθώς είναι γνωστό ότι πρόθεση να διαθέσουν έκταση για ανέγερση φυλακών στη Μεσσηνία έχουν εκδηλώσει επίσης τόσο ο Δήμος Μεσσήνης όσο και ο Δήμος Οιχαλίας.
Β.Γ.Μ.