Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 15:19

Καταγγέλλουν στοχοποίηση της διευθύντριας του 3ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Καταγγέλλουν στοχοποίηση της διευθύντριας του 3ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών

 

Για στοχοποίηση της εκπαιδευτικού διευθύντριας του 3ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών από το συνδυασμό «Ανοδος» του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη κάνει λόγο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Ο σύλλογος μιλά για άδικη στοχοποίηση, επειδή η διευθύντρια δεν συμμορφώθηκε με την πρόταση του δήμου να τοποθετηθεί κουμπαράς για τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ. Καλεί δε τη δημοτική αρχή να πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου, που υπογράφεται από τον πρόεδρο Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο και τον γραμματέα Περικλή Κορομηλά, τονίζεται: «Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσσηνίας εκφράζει την αντίθεσή του και την ανησυχία του γιατί μία θετική πρόταση - πρωτοβουλία αγάπης του Δήμου Τριφυλίας για συγκέντρωση χρημάτων για τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ, με κάλεσμα συμμετοχής και στις σχολικές μονάδες της περιοχής του δήμου, κατέληξε μέσα από ανάρτηση της σελίδας «Ανοδος Τριφυλίας» στις 19/10/2019 σε άδικη στοχοποίηση της προϊσταμένης του 3ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών, επειδή δεν συμμορφώθηκε με την πρόταση του Δήμου Τριφυλίας, αφού μεταξύ άλλων η ανάρτηση αναφέρει τα εξής: «…Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχοι "κουμπαράδες αγάπης" θα βρίσκονται από τη Δευτέρα 21-10-2019 σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Τριφυλίας (όλων των βαθμίδων), πλην του 3ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών (διότι η διευθύντριά του αρνήθηκε το σχολείο, το οποίο διευθύνει, να ανοίξει την αγκαλιά του στο μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ, μέσω αυτής μας της προσπάθειας)…».

Σε ό,τι μας αφορά έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1) Η οποιαδήποτε πρόταση από τον οποιονδήποτε φορέα και αν προέρχεται δεν μπορεί να αποτελέσει υποχρέωση για τις σχολικές μονάδες, των οποίων τα όργανα διοίκησης είναι ο διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων και η λειτουργία τους ελέγχεται μόνο από την προϊσταμένη αρχή που είναι η Διεύθυνση Π.Ε. Μεσσηνίας και από κανέναν άλλον εξωθεσμικό ως προς την διοίκηση της εκπαίδευσης φορέα.

2) Καθιστούμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι οι σχολικές μονάδες έχουν περιέλθει στους δήμους ως κτήρια με συγκεκριμένες υποχρεώσεις των δήμων ως προς τη συντήρηση, τη θέρμανση, την καθαριότητα και δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για τη λειτουργία τους.

3) Η βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας είναι θέμα ευαισθησίας και ο τρόπος εκδήλωσής της δεν υπαγορεύεται ούτε ελέγχεται από κανέναν. Πόσοι άραγε βοήθησαν τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ διατηρώντας την ανωνυμία τους και χωρίς να έχει ανακοινωθεί πουθενά η όποια βοήθειά τους.

4) Εκτιμούμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις συνανθρώπων μας η πολιτεία θα πρέπει να δείξει την ευαισθησία που απαιτείται, να καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας και όχι να επαφίεται στα φιλεύσπλαχνα αισθήματα των πολιτών.

5) Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι σε περιπτώσεις βοήθειας συνανθρώπων μας πρέπει να πρυτανεύει η αγάπη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχουν περιθώρια για αντιπαράθεση, καλούμε τη δημοτική αρχή του Δήμου Τριφυλίας να πάρει θέση για το εν λόγω θέμα».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER