Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 19:52

Ενημέρωση για τον αντικαπνιστικό νόμο από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

Ενημερωτική επιστολή προς τα μέλη του απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας σχετικά με τον αντικαπνιστικό νόμο και τις κυρώσεις του, όπως και για το νέο νόμο διατάραξης κοινής ησυχίας.

Αναφέρει πως σύμφωνα με τον νέο αντικαπνιστικό νόμο απαγορεύεται πλέον πλήρως το κάπνισμα και σε όλους τους ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας, ήτοι και σε όλες τις επιχειρήσεις-καταστήματα.

Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου σχετικά με την ολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους παροχής εργασίας, μέσω της διαπίστωσης των παραβάσεων και της επιβολής κυρώσεων, είναι οι υγειονομικές υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α΄ και Β΄ βαθμού), η δημοτική αστυνομία, οι λιμενικές αρχές στην περιοχή της ευθύνης τους, καθώς και το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

Αναφέρεται στις νέες κυρώσεις και τα πρόστιμα που προβλέπονται από τη νέα ΚΥΑ για τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία ξεκινούν από 100 ευρώ και φτάνουν τα 3.000 ευρώ, όπως και για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία ξεκινούν από 500 ευρώ και φτάνουν τα 10.000 ευρώ.

Επίσης τονίζει ότι σύμφωνα με το νέο νόμο για τη διατάραξη κοινής ησυχίας προβλέπονται τα εξής: Ωρες κοινής ησυχίας είναι κατά τη θερινή περίοδο από 15.00 έως 17.30 και από 23.00 έως 07.00. Κατά τη χειμερινή περίοδο, από 15.30 έως 17.30 και από 22.00 έως 07.30. Θερινή περίοδος λογίζεται το χρονικό διάστημα από 1 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου. Χειμερινή περίοδος, το διάστημα από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαρτίου.

 

Κ.Μπ.