Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 18:02

Μέλη του CIOFF η Κοινωφελής Επιχείρηση Τριφυλίας και οι Φιλοπρόοδοι Φιλιατρών

Μέλη του CIOFF η Κοινωφελής Επιχείρηση Τριφυλίας και οι Φιλοπρόοδοι Φιλιατρών

Μέλη του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου των Οργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών (CIOFF) έγιναν η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος του Δήμου Τριφυλίας και ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Οι αποφάσεις για την ένταξή τους πάρθηκαν στη γενική συνέλευση του Ελληνικού Τμήματος του CIOFF που έγινε το Σάββατο στην Αθήνα.

Σε σχετική ανακοίνωση της αντιδημάρχου Χάιδως Παναγιωτοπούλου που εκπροσώπησε το Δήμο Τριφυλίας ως μέλος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς τονίζεται: «Η αίτηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης υποστηρίχθηκε από τον δήμαρχο Τριφυλίας Γεώργιο Λεβεντάκη και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, της οποίας είναι πρόεδρος ο ίδιος ο δήμαρχος, διά των εξουσιοδοτημένων για το σκοπό αυτό εκπροσώπων τους, Χάιδως Παναγιωτοπούλου αντιδημάρχου του Δήμου Τριφυλίας και Φωτεινής Στυλιανού δημοτικής υπαλλήλου, οι οποίες έκαναν με επιτυχία και την παρουσίαση του θέματος ενώπιον της γενικής συνέλευσης του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF και έγινε αποδεκτή η αίτησή μας. Επίσης μέλος του παραπάνω οργανισμού έγινε και ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών με την πρωτοβουλία και επιμέλεια της προέδρου του Βιβής Παντελάκη, η οποία είναι άξια συγχαρητηρίων και για την επιτυχία της αυτή! Ευχαριστούμε τις εκπροσώπους του ΜΕΣΚ Σόνια Τουρκολιά και Γεωργία Μπελογιάννη ως επίσης και την Κατερίνα Δρούλια, ήδη μέλη του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος CIOFF, για την στήριξη του αιτήματός μας και τη θετική ψήφο τους. Η θέση αυτή, μας επιφορτίζει με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για συνεργασία με όλους τους συλλόγους της περιοχής μας, για την προβολή του τόπου μας, την τουριστική του ανάπτυξη, τον διακτινισμό και την προαγωγή σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο, του τοπικού και ελληνικού πολιτισμού μας, της λαϊκής μας παράδοσης, των ηθών και των εθίμων μας».

Σχετική ανακοίνωση υπήρξε από τον Σύλλογο Φιλοπροόδων και από την πρόεδρο του Βιβή Παντελάκη όπου τονίζεται: «Μέλος του CIOFF του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος είναι από το Σάββατο 30/11/2019 ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Η εισδοχή του έγινε ομόφωνα δεκτή στη γενική συνέλευση των μελών του CIOFF μετά από παρουσίαση της ιστορίας και των δραστηριοτήτων του από την πρόεδρο Παντελάκη Βιβή. Η εισδοχή του συλλόγου στο CIOFF είναι μια μεγάλη επιτυχία του Δ.Σ. Προσθέτει εξωστρέφεια στο σύλλογο και τον κάνει μέλος του δικτύου για την παγκόσμια άυλη κληρονομιά. Το CIOFF® είναι μια διεθνής πολιτισμική, μη κυβερνητική οργάνωση, που είναι επίσημος εταίρος της UNESCO. Το CIOFF ιδρύθηκε το 1970 και το χρέος του είναι η διασφάλιση, προώθηση και διάχυση του παραδοσιακού πολιτισμού και λαογραφίας».

Κ.Μπ.