Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 08:08

Θερίζουν οι φόλες στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
Θερίζουν οι φόλες στα Φιλιατρά

 

Θερίζουν οι φόλες στα Φιλιατρά τις τελευταίες ημέρες από ασυνείδητους, που όπως φαίνεται επαναλαμβάνουν ανενόχλητοι κατά καιρούς τις δολοφονικές τους ορμές στα άτυχα ζώα.

Από την Κυριακή μέχρι και χθες τρία σκυλιά έχουν βρει το θάνατο από φόλες και υπάρχουν υποψίες πως μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλα, απλώς δεν έχουν εντοπιστεί. Μάλιστα το ένα από αυτά ήταν δεσποζόμενο, ενώ τα άλλα δύο μπορεί να κυκλοφορούσαν ελεύθερα αλλά είχαν στειρωθεί και τύγχαναν της φροντίδας φιλόζωων της περιοχής.

Φιλόζωοι και όχι μόνο κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι από τα νέα αυτά κρούσματα. Η Ορσαλία Χατζή φιλόζωη από τα Φιλιατρά που μάλιστα είχε φροντίσει για τη στείρωση των άτυχων ζώων, μας επισήμανε πως οι φόλες έχουν ξεκινήσει από την Κυριακή το βράδυ, που βρέθηκε το πρώτο σκυλί στο πάρκο, στο ρολόι της πόλης. Προσπάθησαν να το βοηθήσουν αυτοί που το βρήκαν, αλλά τελικά το σκυλάκι ξεψύχησε. Σε αυτή την περίπτωση φαίνεται να είχε καταναλώσει πέτσες γαλοπούλας που ήταν δηλητηριασμένες. Το δεύτερο κρούσμα ήταν τη Δευτέρα κοντά στο πάρκο της Βλαχέρνας, όπου ένα δεσποζόμενο σκυλί πέθανε όταν έφαγε φόλα προφανώς κάποια στιγμή που βγήκε από το προαύλιο του σπιτιού. Μάλιστα στην περιοχή βρέθηκαν και λουκάνικα που ήταν κομμένα στη μέση, είχαν μια λευκή σκόνη και είχαν ενωθεί πάλι με οδοντογλυφίδες. Το τρίτο σκυλί βρέθηκε νεκρό πίσω από το συγκρότημα του γυμνασίου.

Η κ. Χατζή μας επισήμανε πως πριν 3 μήνες είχαν πάλι τα ίδια κρούσματα και φαίνεται ότι κατά καιρούς κάποιοι τα επαναλαμβάνουν. Προέτρεψε τους πολίτες όταν βλέπουν κάτι να μιλούν και να απευθύνονται στις αρχές. Υπογράμμισε δε πως τα σκυλιά αυτά δεν δημιουργούσαν κανένα πρόβλημα, ήταν στειρωμένα και δεν ενοχλούσαν. «Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες να στειρωθούν και να μην υπάρχουν προβλήματα και τώρα κάποιοι τα σκοτώνουν, ούτε καν σκέφτονται ότι πίσω από αυτά τα ζώα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER