Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 14:00

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ κατά Κεραμέως

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ κατά Κεραμέως

Παράσταση διαμαρτυρίας στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως οργανώνει σήμερα στην Καλαμάτα το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας (Παν. Καίσαρη 10), όπου η υπουργός θα συναντηθεί με το Δ.Σ. του συλλόγου. Μισή ώρα νωρίτερα έχει προγραμματιστεί προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία (άγαλμα Ηρώων Επανάστασης 1821).

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών του νομού αναφέρει ότι η υπουργός Παιδείας κατά την επίσκεψή της στην Καλαμάτα ζήτησε να συναντηθεί με τα Δ.Σ. των δασκάλων στις 5 μ.μ. και των καθηγητών στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία των Συλλόγων. Παρατηρεί πως “δεν ξέρουμε αν η υπουργός δεν γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί και σχολεία, μιας και αρνείται να συναντηθεί με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ). Ξέρουμε, ωστόσο, πως η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, υλοποιεί όλη την αντιλαϊκή πολιτική τόσο στην εκπαίδευση όσο και γενικότερα, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες. Ετοιμάζει το νέο ασφαλιστικό που, όπως ο νόμος Κατρούγκαλου, κρατάει τους εκπαιδευτικούς στην τάξη μέχρι τα 67+ χρόνια να κάνουν μάθημα σε παιδιά 4-17 ετών. Πριν λίγες ημέρες ψήφισε νόμο που εξισώνει τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων με αυτά των Πανεπιστημίων. Στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, για μια ακόμα χρονιά, διατηρούνται τα ίδια χαμηλά κονδύλια για την Παιδεία. Οι διορισμοί που εξαγγέλθηκαν, είναι πίσω από τις ανάγκες μιας και αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερους από 39.000 αναπληρωτές (συμβασιούχους στην ουσία). Υπάρχουν ακόμα 4.000 κενά στην εκπαίδευση, ενώ έχουμε το φαινόμενο παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να μην έχουν την στήριξη που απαιτείται”.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί όλους τους συναδέλφους στην παράσταση διαμαρτυρίας για να διεκδικήσουν: Μαζικούς μόνιμους διορισμούς αναπληρωτών. 15 μαθητές σε κάθε τμήμα για την Α-Β-Γ Δημοτικού, 20 στις υπόλοιπες τάξεις Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. 10 μαθητές στις κατευθύνσεις και στα εργαστήρια των ΕΠΑΛ. 15% από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική, Υγεία-Πρόνοια δημόσια και δωρεάν. Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας ή στα 60 έτη για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επαναφορά του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών στα προ του 2013 επίπεδα.