Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 08:26

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών στη Μικρή Μαντίνεια

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών στη Μικρή Μαντίνεια

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών διοργανώνει η Κοινότητα Μικρής Μαντίνειας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τον Σύλλογο Επαγγελματιών «Ξένιος Ζεύς», με στόχο την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών της περιοχής.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση έχουν ήδη ξεκινήσει τα μαθήματα των δύο πρώτων τμημάτων και πολύ σύντομα θα δημιουργηθεί και τρίτο τμήμα εκπαίδευσης.

Σκοπός, εξηγεί η ίδια ανακοίνωση, είναι “η ενίσχυση της ικανότητας των επαγγελματιών να ανταποκρίνονται πλήρως στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την στιγμή του ατυχήματος μέχρι την παροχή οργανωμένης ιατρικής βοήθειας”. Αναφέρει ακόμη ότι η εν λόγω πρωτοβουλία στοχεύει στην καθολική συμμετοχή των επαγγελματιών της Κοινότητας, έτσι ώστε “οι φιλοξενούμενοι της περιοχής να νιώθουν ασφάλεια κατά την παραμονή τους”.

Κάθε εκπαιδευόμενος θα παραλαμβάνει ένα ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών με την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κέντρου EFAE,το οποίο θα ισχύει για 3 χρόνια.

Το κόστος είναι 50 ευρώ και οι ώρες εκπαίδευσης είναι 16. Τα τμήματα εκπαίδευσης χωρίζονται σε πρωινά και απογευματινά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 27210 58398 και 6944-475251.