Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 17:16

ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας για απολύσεις στο Ασυλο Ανιάτων

Γράφτηκε από την

 

Την αλληλεγγύη του στους 5 απολυμένους εργαζόμενους του Ασύλου Ανιάτων “Η Στέγη της Εκκλησίας”, εκφράζει το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ.

Παρατηρεί ότι “οι απολύσεις δεν έγιναν τυχαία, μιας και οι 5 από τους 7 απολυμένους εργαζόμενους ήταν μέλη της Προσωρινής Διοίκησης του νεοϊδρυθέντος σωματείου στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς” και προσθέτει: “Λίγες μόνο μέρες μετά την επίσημη ίδρυση του σωματείου (57/20-12-2019), συγκεκριμένα στις 2/1/2020, και με ευθύνη του Δ.Σ. του ιδρύματος, στο οποίο προεδρεύει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, προχώρησαν στην αναιτιολόγητη απόλυση των συναδέλφων. Στα πρόσωπα των συγκεκριμένων εργαζομένων τιμωρήθηκε εκδικητικά η συλλογική πάλη για να μην υπάρχουν συνθήκες γαλέρας στη δουλειά, να τηρείται έστω και αυτή η λειψή εργατική νομοθεσία για τις συμβάσεις εργασίας, να δηλώνονται και να καταβάλλονται σωστά οι μισθοί, να είναι επαρκώς στελεχωμένο το ίδρυμα. Τέτοιες πρακτικές δεν θα περάσουν. Θα τις διαλύσει η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία τους”.

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ διεκδικεί: “Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις. Να εφαρμοστεί στο ακέραιο η εργατική νομοθεσία σε ό,τι έχει να κάνει με τα δικαιώματα των εργαζομένων. Να στελεχωθεί επαρκώς το Ασυλο Ανιάτων, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση με τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων”.