Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 20:02

Ενημέρωση στην Καλαμάτα για απεργία της ΑΔΕΔΥ

Γράφτηκε από τον
Ενημέρωση στην Καλαμάτα για απεργία της ΑΔΕΔΥ

Για την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ενημέρωσε χθες δημοσίους υπαλλήλους της Μεσσηνίας το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπή της ένωσης Χαράλαμπος Λυμπεράς, και ζήτησε τη συμμετοχή τους στην απεργία που έχει προκηρυχθεί την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Λυμπεράς μίλησε σε εκδήλωση χθες το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας “Αλέξνδρος Κουμουνδούρος”, ενώ νωρίτερα από το πρωί επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το Δημαρχείο, την Περιφερειακή Ενότητα και το ΙΚΑ.

Σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία του προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Φαββατά, του ταμία Κώστα Γαλιώτου και του μέλους του ΔΣ Αρι Κτίστη, σημείωσε:

“Το ασφαλιστικό αυτό νομοσχέδιο έρχεται σε συνέχεια όλων των μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων της τελευταίας 10ετίας, που οδήγησαν σε περικοπή ασφαλιστικών παροχών άνω των 70 δισ.

Είναι στο ίδιο πλαίσιο, δε βελτιώνει σε τίποτα τους προηγούμενους ασφαλιστικούς νόμους, παρά τις υποσχέσεις της σημερινής κυβέρνησης όταν ήταν αντιπολίτευση ότι θα καταργήσει τον προηγούμενο νόμο, το νόμο Κατρούγκαλου. Οχι μόνο δεν τον καταργεί, αλλά συνεχίζει στα ίδια πλαίσια. Τον ισχυροποιεί, τον οχυρώνει σε ότι αφορά τις περικοπές και τα όρια ηλικίας.

Επίσης, ενσωματώνει το Ταμείο της επικουρικής ασφάλισης (ΕΤΕΑΕΠ) στον ΕΦΚΑ, θέλοντας να βάλει στο χέρι τα 7 και πάνω δισ. που έχει το Επικουρικό και στην πορεία του χρόνου να εξαϋλώσει την επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ.

Εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους, κυρίως τους νέους, διότι το ασφαλιστικό δεν αφορά όσους είναι κοντά στη σύνταξη, αλλά όλους τους εργαζόμενους και όσους πρόκειται να μπουν σύντομα στην αγορά εργασίας, σ’ ένα παλλαϊκό ξεσηκωμό στις 18 του μήνα, για να μην περάσει αυτό το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, για να το εμποδίσουμε και για να επιβάλουμε μια δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Να αντισταθούμε στην προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, να πούμε ένα μεγάλο όχι σε αυτή τη 10ετή μνημονιακή αντιασφαλιστική λαίλαπα που έχει υπάρξει”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER