Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 19:07

ΠΑΜΕ κατά Εργατικού Κέντρου για απεργία

Γράφτηκε από την
ΠΑΜΕ κατά Εργατικού Κέντρου για απεργία

Τον πρόεδρο Σωτήρη Τσώνη και την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας επικρίνει δριμύτατα το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας, γιατί αρνήθηκε να προκηρύξει απεργία στις 18 Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, όπως έχουν κάνει η ΑΔΕΔΥ και άλλα μεγάλα Εργατικά Κέντρα της χώρας.

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποδείχτηκε ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο!” αναφέρει το ΠΑΜΕ και σημειώνει: “Η πλειοψηφία του Ε.Κ. με πρωτομάστορα τον πρόεδρο Τσώνη Σωτήρη (στέλεχος της ΔΑΚΕ και τη ΝΔ) επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ απεργοσπασίας. Αρνήθηκαν για άλλη μια φορά να σταθούν ως εκφραστές των συμφερόντων των εργαζομένων. Αποφάνθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και γελοίες δικαιολογίες ότι δεν υπάρχει λόγος για απεργία. Οι συγκεκριμένοι "εργαζόμενοι"-"συνδικαλιστές" αντί να δουλεύουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων, δουλεύουν για τα συμφέροντα της εργοδοσίας”.

Το ΠΑΜΕ παρατηρεί πως “η επίθεση στο ασφαλιστικό δεν ξεχωρίζει κανέναν, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζει κάποιος ή τι πεποιθήσεις έχει. Μας αφορά όλους, για εμάς και τα παιδιά μας. Ειδικά την νέα γενιά. Οι νέοι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα κάνουν οικογένεια, θα αποκτήσουν παιδιά και θα ζήσουν από πρώτο χέρι τις μεγάλες δυσκολίες, εξαιτίας της κατάργησης κάθε ουσιαστικής προστασίας της μητρότητας, των ελλείψεων στην πρόληψη, στην υγεία των παιδιών κ.ο.κ.”.

Εκτιμά ότι “η ασφάλισή μας δεν είναι κόστος αλλά δικαίωμά μας. Κανένας δεν μας το χάρισε - δεν έχουμε δικαίωμα να το χαρίσουμε” και σημειώνει: “Ολοι μαζί να απαιτήσουμε: Το νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα! Κοινωνική ασφάλιση για όλους, δημόσια υποχρεωτική υγεία – πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Ορια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ”.

Καταλήγοντας το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

* Για τους απολυμένους συνδικαλιστές από το Ασυλο Ανιάτων, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, ο πρόεδρος του Ε.Κ. αποφάσισε ότι "δεν υπάρχει λόγος κινητοποίησης" και ουσιαστικά τους παρέπεμψε στις "ευλογίες του Δεσπότη".


NEWSLETTER