Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 17:44

Μέτρα για τον κορονοϊό ζητεί η “Λαϊκή Συσπείρωση”

 

Να ληφθούν από τις δημοτικές αρχές της Μεσσηνίας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία από το νέο κορονοϊό, ζητούν με δημόσια επιστολή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, παράταξης του ΚΚΕ, στους δήμους του νομού.

Ζητούν ακόμα “να ασκηθεί πίεση για έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλισθεί η καθαριότητα σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, να υπάρχουν σαπούνια, αντισηπτικά κ.λπ.”.

Αναφέρουν ότι είχαν ζητήσει να παρθούν μέτρα και για τη γρίπη, “πράγμα που δεν έγινε ολοκληρωμένα και σε όλα τα σχολεία” και παρατηρούν: “Αντίστοιχα μέτρα να ληφθούν στις υπηρεσίες του δήμου και σε όλους τους δημοτικούς χώρους. Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχουν δημοτικοί χώροι (γραφεία - συνεργεία) και πολιτιστικοί - αθλητικοί χώροι των δήμων μας, που δεν έχουν ούτε σαπούνι και χαρτιά. Να υπάρξει άμεσα ενημέρωση των Δημοτικών Συμβουλίων για τις ενέργειες που έχουν γίνει και τον προγραμματισμό που έχει τεθεί”.

Την επιστολή υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Δημήτρης Οικονομάκος και Τάσος Νιάρχος (Δήμος Καλαμάτας), Σοφία Αποστολοπούλου (Πύλου – Νέστορος), Χρήστος Θεοδωρακόπουλος (Μεσσήνης), Σαράντος Κουκούμης (Τριφυλίας), Κώστας Ρεϊτζόπουλος (Οιχαλίας) και Πέτρος Ταβουλαρέας (Δυτικής Μάνης).