Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 09:39

Καλαμάτα: Συγκέντρωση συμπαράστασης σε πρόσφυγες και μετανάστες

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Συγκέντρωση συμπαράστασης σε πρόσφυγες και μετανάστες

 

“Ολο τον μεσσηνιακό λαό να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες/μετανάστες”, καλεί η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, που οργανώνει συγκέντρωση συμπαράστασης την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 7 το βράδυ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε όλοι/ες τις τραγικές εξελίξεις που διαδραματίζονται στον Εβρο και τα νησιά, όπου χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι, ενώ τα κράτη παίζουν παιχνίδια με τις ζωές τους” και παρατηρεί: “Οι πρόσφυγες/μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί ανάμεσα στις δολοφονικές συμπληγάδες της ελληνικής και τουρκικής στρατιωτικής μηχανής, ενώ η ελληνική κοινωνία έχει εγκλωβιστεί στις τρομοϋστερικές συμπληγάδες του εθνικιστικού ξεσηκωμού και των ξενοφοβικών κραυγών. Το αποτρόπαιο αυτό σκηνικό δεν θα μπορούσε να στηθεί χωρίς την οργανωμένη και συστηματική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ, που συνειδητά προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα μίσους ενάντια στους πρόσφυγες, διαστρεβλώνοντας μια σειρά πραγμάτων”.

Η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας ζητεί: “Να σταματήσουν οι πόλεμοι και η καπιταλιστική εκμετάλλευση. Ελεύθερη μετακίνηση για όλους τους ανθρώπους”.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER