Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 19:27

Με τηλεφωνικά ραντεβού στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Την εξυπηρέτηση των πολιτών μετά από το κλείσιμο ραντεβού τηλεφωνικά αποφάσισε να προτείνει η λιμενική αρχή Καλαμάτας, με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Το προληπτικό μέτρο αποσκοπεί στον περιορισμό συγχρωτισμού στις λιμενικές υπηρεσίες και αφορά εκτός από το Κεντρικό Λιμεναρχείο στην Καλαμάτα και το Λιμενικό Τμήμα Κορώνης.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει τα εξής: “Η υπηρεσία μας λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες επιδημιολογικές εξελίξεις και με γνώμονα την προστασία της υγείας τόσο του συνόλου των πολιτών που προσέρχονται στην υπηρεσία μας για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους όσο και του υπηρετούντος προσωπικού σε αυτήν, ενημερώνει το συναλλασσόμενο κοινό για μια σειρά από προτάσεις για την εξυπηρέτησή του χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα παροχής των υπηρεσιών μας:

α) Πριν την προσέλευση στην υπηρεσία μας για διεκπεραίωση υποθέσεων των πολιτών να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία του ενδιαφερόμενου αναλόγως της υπόθεσής του με το αντίστοιχο γραφείο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αποφευχθεί ο συνωστισμός μεγάλου αριθμού ατόμων σε κλειστούς και περιορισμένους χώρους της υπηρεσίας. β) Κατά την προσέλευση κοινού στην υπηρεσία να προσέρχονται μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής τους. γ) Ατομα υπαγόμενα σε ευπαθείς ομάδες (συνταξιούχοι ΝΑΤ κ.λπ.) συνιστάται να αποφεύγουν όσο είναι δυνατόν τη μετακίνηση και τον συνωστισμό τους στους χώρους της υπηρεσίας μας. Για την απλή παροχή πληροφοριών συνιστάται η τηλεφωνική επικοινωνία με την υπηρεσία μας.

Η υπηρεσία μας ευχαριστεί το συναλλασσόμενο κοινό, διαβεβαιώνοντας ότι θα διατηρήσει το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών σε υψηλό επίπεδο και ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλους για τη συνεργασία τους”.