Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 18:44

ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενοι ΔΕΥΑ στηρίζουν τους υπαλλήλους της Π.Ε. Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενοι ΔΕΥΑ στηρίζουν τους υπαλλήλους της Π.Ε. Μεσσηνίας

Το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, “για την εντολή που έδωσε προς όλους τους υπαλλήλους της Περιφέρειας να προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους, παρά τις εγκυκλίους για ελαχιστοποίηση της φυσικής παρουσίας του προσωπικού, στα πλαίσια των μέτρων προστασίας των πολιτών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Ν.Τ. δηλώνει ότι “στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους υπαλλήλους που αγωνίζονται ενάντια στην απόφαση αυτή του περιφερειάρχη, με σκοπό να προστατεύσουν την υγεία τη δική τους, αλλά και των πολιτών που συναλλάσσονται μαζί τους” και παρατηρεί: “Οι υπάλληλοι προσφέρουν ούτως ή άλλως απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά, με εργασία από το σπίτι, αλλά και μέσω βαρδιών προσωπικού ασφαλείας, ακόμα και σε εθελοντική βάση, ακόμα και αν ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες ή έχουν ειδική άδεια. Εξάλλου, κάτι αντίστοιχο επικρατεί σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα. Η οποιαδήποτε επιβολή φυσικής παρουσίας, ενέχει τον κίνδυνο να συμβάλλει στη διασπορά του ιού. Επίσης, η πιθανή ασθένεια οποιουδήποτε εργαζόμενου, θα έθετε ούτως ή άλλως σε καραντίνα όλη την υπηρεσία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση των πολιτών”.

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ απαιτεί: “1. Να πάρει πίσω ο περιφερειάρχης την εντολή του και να εφαρμοστεί για την εργασία των εργαζομένων ό,τι εφαρμόζεται και στις υπόλοιπες Π.Ε., στα πλαίσια των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. 2. Να εφοδιαστούν οι υπηρεσίες με όλα τα μέσα προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά), ώστε να μην εκτίθεται σε κίνδυνο το όποιο ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας ή και πολίτης θα παρευρεθεί στο χώρο εργασίας. 3. Να σταματήσει η κατασυκοφάντηση των εργαζομένων ότι δήθεν δεν λειτουργούν τις υπηρεσίες, αφού το κάνουν και μέσα από το χώρο δουλειάς τους, αλλά κυρίως με όποιο άλλο τρόπο χωρίς τη φυσική τους παρουσία. 4. Αντί να εντέλλονται οι εργαζόμενοι, να απαιτήσει ο περιφερειάρχης από την κυβέρνηση να ενισχύσει το σύστημα υγείας στην περιοχή με έμψυχο δυναμικό και είδη προστασίας-υγειονομικό υλικό, ώστε να προστατευθεί η υγεία των εργαζομένων και όλων των πολιτών”.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της Π.Ε.

 

Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας “για την επίθεση που δέχονται από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα”, εκφράζει το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ του νομού.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “ο Νίκας είναι γνωστός σε εμάς για την αντεργατική του πολιτική. Δεν υπολογίζει ακόμα και τις εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τις απόψεις των επιστημόνων ιατρών, αδιαφορώντας για την υγεία τόσο των εργαζομένων όσο και των συμπολιτών μας. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Είμαστε στη διάθεση των εργαζομένων για συμπαράσταση σε οποιαδήποτε μορφή αγώνα αποφασίσουν”.

Το σωματείο προτείνει στον κ. Νίκα “αντί να κυνηγάει τους εργαζόμενους, με εντολές όλοι για δουλειά, να μην λείψει κανείς, να απαιτήσει από την κυβέρνηση”, μεταξύ άλλων:

“- Αμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό.

- Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων.

- Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».

- Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Αμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας”.


NEWSLETTER