Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 12:22

Η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά για τον θάνατο του Κων. Καρακούση

Γράφτηκε από την

Τη θλίψη της για την πρόσφατη απώλεια του διακεκριμένου καθηγητή Ογκολογίας στο Μπάφαλο των ΗΠΑ, Κωνσταντίνου Π. Καρακούση, με καταγωγή από την Καλαμάτα, εκφράζει η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Ο επιστήμονας συμπατριώτης μας και άνθρωπος απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών στο Μπάφαλο Αμερικής και θα κηδευτεί στη Βαλτιμόρη.

Ο Καρακούσης ήταν παγκόσμια αναγνωρισμένος. Διακρίνεται για την επιτυχημένη του ιατρική καριέρα και τις δημοσιεύσεις του που αποτελούνται από σειρά μελετών, βιβλίων και συγγραμμάτων, τα οποία υπάρχουν και στο Διαδίκτυο. Οι απόδημοι Μεσσήνιοι Αμερικής και Καναδά εκφράζουν την απέραντη ευγνωμοσύνη τους για το έργο του και την συμπαράστασή του. Συχνά πολλοί τον επισκέφτηκαν και φρόντιζε όχι μόνο για τη θεραπεία αλλά και για τη διαμονή των ασθενών του στην Αμερική.

Το 2003 η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά τον τίμησε σε Συνέδριο της Ομοσπονδίας στην Καλαμάτα. Εμείς οι Μεσσήνιοι νιώθουμε υπερήφανοι γιατί ο Κωνσταντίνος Καρακούσης με το επιστημονικό του έργο και τον ανθρωπισμό του μένει βαθιά στην καρδιά μας.

Εκφράζουμε βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τη σύζυγό του Νίτσα Καρακούση και τα παιδιά του Γιώργο και Πέτρο Καρακούση”.