Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 07:52

Μεσσηνία: Ιδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Σιδηρόκαστρο

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Ιδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Σιδηρόκαστρο

 

Η ίδρυση νέου εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου, το οποίο πρόκειται να στεγαστεί σε κτήριο του Δήμου Τριφυλίας, στην Τ.Κ. Σιδηροκάστρου της Δ.Ε. Αυλώνος, συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας Δημήτρη Γεωργανά και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο.

Η συνάντηση έγινε ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, με τη λήψη μέτρων και την ανάπτυξη δράσεων, ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ετσι πέρα από το κλιμάκιο στο Σιδηρόκαστρο, συζητήθηκε η δημιουργία νέου χώρου πλήρως εξοπλισμένου, για τη στέγαση του εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου, στην Τ.Κ. Ελαίας της Δ.Ε. Αυλώνος.

Τα κλιμάκια αυτά, όπως επισημάνθηκε, θα επανδρωθούν με εποχικούς αλλά και μόνιμους πυροσβέστες και οχήματα, με στόχο την καλύτερη κάλυψη και την πιο άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε περιστατικά πυρκαγιών.

Τέλος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση όσον αφορά στην αναβάθμιση των πυροσβεστικών υπηρεσιών και για τις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Τριφυλίας.


NEWSLETTER