Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 16:19

Παρέμβαση του Σωματείου Επισιτισμού στην Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας


Παρέμβαση στην Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Δ.Σ του Σωματείου Επισιτισμού, Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων του νομού.

Η πρόεδρος του σωματείου Κωνσταντίνα Στραβάκου σημείωσε ότι "από τώρα και όχι μετά παλεύουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, ώστε να μην πληρώσουμε για άλλη μια φορά εμείς. Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων, να τους δώσουμε την αλληλεγγύη και να οργανώσουμε την πάλη μας βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες”.
Το σωματείο καλεί “την 1η Μάη, συμβολικά λόγω της πανδημίας και με αυστηρά μέτρα προστασίας να γιορτασθεί η Εργατική Πρωτομαγιά, τιμώντας τους νεκρούς της εργατικής τάξης μας για τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας".
Με αφορμή τη συμβολική κινητοποίηση το σωματείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “στις 28 Απρίλη, συμμετέχουμε στην ημέρα δράσης για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού. Διανύουμε μια περίοδο όπου οι περισσότεροι από εμάς δεν εργάζονται, καθώς έχουν κλείσει τα ξενοδοχεία και η πλειοψηφία των μαγαζιών που ανήκουν στον επισιτισμό. Ταυτόχρονα ζούμε την καθημερινότητα χωρίς να ξέρουμε αν θα επιστρέψουμε στις εργασίες μας, βρισκόμαστε στο σκοτάδι”.
Το σωματείο ζητεί: “Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα του Μάρτη και το δώρο Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους. Δεν αποδεχόμαστε καμιά αρνητική αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματα μας, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας. Να ενταχθούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εργαζόμενοι εποχικοί, εξτρά, εργολαβικοί και συμβασιούχοι που έληξαν οι συμβάσεις τους. Να λάβουν όπως οι υπόλοιποι τα 800 ευρώ, τη μείωση ενοικίου. Μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Μέτρα ατομικής προστασίας για τους διανομείς, 5ήμερο, 8ωρο, αξιοπρεπείς μισθούς. Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων των εποχικών χωρίς προϋποθέσεις”.