Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 18:18

Ποιος πραγματικά φταίει;

Γράφτηκε από την
Ποιος πραγματικά φταίει;

 

Από την Επιτροπή Συμβασιούχων ΔΕΥΑΚ*

Ο δημοσιογράφος κύριος Λαγός Θανάσης, με το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην εφημερίδα σας στις 30 Απριλίου 2020 με τίτλο «Ποιος πραγματικά φταίει για την διακοπή νερού;» προσβάλλει τους συμβασιούχους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ αποκαλώντας μας ρουσφετολογικούς διορισμούς και σχεδόν καταλογίζει σε εμάς το φταίξιμο για την διακοπή νερού που πραγματοποιήθηκε λόγω βλάβης σε αγωγούς νερού που εγκαταστάθηκαν το 1936 και το 1977, πριν δηλαδή 84 και 43 χρόνια αντίστοιχα.
Νιώθουμε έντονα την ανάγκη και την υποχρέωση να διαμαρτυρηθούμε στην παραπάνω αρνητική κριτική που δεχόμαστε, η οποία θίγει την αξιοπρέπειά μας και μας στιγματίζει. Η πρόσληψή μας στην ΔΕΥΑΚ έγινε αξιοκρατικά και νόμιμα, μέσα από προκήρυξη του ΑΣΕΠ (υπ. αριθμ. ΣΟΧ 1/2017) και βαθμολόγηση των μορίων μας και όχι με πλάγια μέσα.
Από την πρώτη στιγμή πού βρεθήκαμε στην υπηρεσία, βρήκαμε ένα σωματείο με σύμβαση εργασίας, όπου κάλυπταν τις εργασιακές μας σχέσεις, όπως και των μονίμων και μας τροφοδότησε από την πρώτη στιγμή με μέσα ατομικής προστασίας. Πριν καλά καλά μας γνωρίσουν, τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου, μας έπεισαν ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε την μονιμοποίησή μας, αφού καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και προσληφθήκαμε με μόρια μέσω ΑΣΕΠ. Μας οργάνωσε τον αγώνα, που βρήκε ανταπόκριση από την κοινωνία της πόλης αφού συγκέντρωσε πάνω από 2000 υπογραφές και υποστήριξη από το σύνολο των Σωματείων, του Νομού, του Εργατικού Κέντρου, του Ν τμήματος ΑΔΕΔΥ, και πανελλαδικών σωματείων και ομοσπονδιών.
Είμαστε άνθρωποι που σκεφτόμαστε και πράττουμε σύμφωνα με την κρίση μας και όχι «Ιφιγένειες» που θυσιάζονται στο βωμό συμφερόντων.
Κύριε Λαγέ απαιτούμε να ζητήσετε αμέσως δημόσια συγνώμη.

*Η επιτροπή συμβασιούχων
Λυμπερόπουλος Βασίλης, Βρυώνη Δήμητρα, Παπαδημητρίου Βασιλική, Λόντου Αντωνία, Χατζηγιαννόπουλος Ιωάννης, Μερεντίτη Χριστίνα, Μπάκας Κώστας


NEWSLETTER