Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 07:56

Διαμαρτύρεται ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας για την απουσία Γαλάζιας Σημαίας στον Αϊ - Λαγούδη

Γράφτηκε από την
Διαμαρτύρεται ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας για την απουσία Γαλάζιας Σημαίας στον Αϊ - Λαγούδη

 

Λυπηρό χαρακτηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας το γεγονός ότι η παραλία του Αϊ - Λαγούδη δεν βραβεύτηκε με Γαλάζια Σημαία, τονίζοντας πως στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, αυτό παίζει ιδιαίτερο ρόλο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με βάση την ανακοίνωση για τις παραλίες που βραβεύτηκαν στο Δήμο Τριφυλίας, μόλις μία πήρε Γαλάζια Σημαία, η Dunes Beach-Costa Navarino.

Σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα του συλλόγου αναφέρεται: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας έγκαιρα (15/10/2019 αρ. πρωτοκόλλου: 0187) κατέθεσε αίτημα προς τους αρμοδίους έτσι ώστε η παραλία της πόλης μας να βραβευθεί με Γαλάζια Σημαία όπως γινόταν παλαιότερα. Σε μετέπειτα συναντήσεις με τους αρμοδίους, δόθηκαν προς τον σύλλογό μας διαβεβαιώσεις και η υπόσχεση ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί και η παραλία μας θα έχει το 2020 Γαλάζια Σημαία, καθώς πληροί το σύνολο των προϋποθέσεων που απαιτούνται.

Δυστυχώς με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των παραλιών που βραβεύονται με Γαλάζια Σημαία στην πατρίδα μας, διαπιστώσαμε ότι η παραλία της Κυπαρισσίας δεν συμπεριλαμβάνεται στις βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία παραλίες και αυτό είναι λυπηρό καθώς το κάθε τι στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε παίζει ιδιαίτερο ρόλο, καθώς πλέον μιλάμε για την "επιβίωσή" μας.

Ευελπιστούμε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την επόμενη χρονιά και όχι μόνο για την παραλία της Κυπαρισσίας αλλά για το σύνολο των παραλιών της Τριφυλίας, όπου αυτό είναι εφικτό. Επίσης αναμένουμε και τον καθαρισμό του αιγιαλού της παραλίας του Αϊ - Λαγούδη, που παρά τις διαβεβαιώσεις για καθαρισμό νωρίτερα από προηγούμενα χρόνια, αυτός μέχρι και σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί».

Επίσης παραθέτει και την αίτηση που είχε στείλει τότε συνολικά για τα θέματα του παραλιακού μετώπου.


NEWSLETTER