Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 18:33

Η Κοινότητα Βέργας για αποκομιδή απορριμμάτων

Γράφτηκε από την
Η Κοινότητα Βέργας για αποκομιδή απορριμμάτων


Η Κοινότητα Βέργας με ανακοίνωση του προέδρου της Γεωργίου Σπ. Κουρεντζή ξεκαθαρίζει και απαντά “σε πρόσφατες ανώνυμες καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο σχετικά με την κατάσταση των απορριμμάτων σε σημεία της κοινότητας”.


Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Η αποκομιδή των απορριμμάτων στην περιοχή διενεργήθηκε, ως είθισται, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής από τα συνεργεία του δήμου. Οι δημοσιευμένες φωτογραφίες (κάδοι έναντι Αγριλιάς, Αrossa και πριν του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου) αναφέρονται στο μεσοδιάστημα του Σαββατοκύριακου. Η ανάρτηση της καταγγελίας περί «σκουπιδότοπου στη Βέργα» έγινε τη Δευτέρα, όπου ο καθένας θα μπορούσε να διαπιστώσει ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας μέρας δεν υφίστατο αυτή η εικόνα, καθώς ήδη συνεργεία του δήμου είχαν απομακρύνει τα απορρίμματα.
Ως κοινότητα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη φιλότιμη προσπάθεια των υπαλλήλων της καθαριότητας και τους ευχαριστούμε για αυτό. Υπάρχει συνεχής δίαυλος επικοινωνίας με τη δημοτική αρχή για την άμεση άρση των όποιων προβλημάτων διαχείρισης των απορριμμάτων στην κοινότητά μας. Ηδη έχουμε προβεί σε αίτημα για τοποθέτηση περισσοτέρων κάδων ανακύκλωσης στα εν λόγω σημεία, δεδομένου ότι στην περιοχή υπάρχουν τουριστικές μονάδες και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ ο κάδος μπάζων θα απομακρυνθεί πάραυτα. Ακόμα και οι φωτογραφίες που παρατίθενται στα δημοσιεύματα δεν δείχνουν την εικόνα σκουπιδότοπου, όπως πολλοί θα ήθελαν, καθώς φανερά οι κάδοι δεν είναι γεμάτοι, αλλά παρόλα αυτά κακώς υπάρχουν εναποθετημένα σκουπίδια και κλαδιά πέριξ αυτών από τους συμπολίτες μας.
Οπως μας δίδαξε και η αντιμετώπιση της πανδημίας η ατομική ευθύνη είναι απαραίτητη σε όλους τους τομείς. Ο καθένας μας και όλοι μαζί θα πρέπει να κατανοήσουμε πως ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τη διαχείριση των οικιακών μας απορριμμάτων. Επειδή όλοι ζούμε και αγαπάμε αυτό τον τόπο, οφείλουμε να αποτρέψουμε τις εικόνες δυσφήμησης. Αλλωστε, ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητά μας είναι δείγμα πολιτισμού και παιδείας.
Από τις πρώτες μέρες την ανάληψης των καθηκόντων του νέου Συμβουλίου της Κοινότητας Βέργας διατείναμε με κάθε τρόπο την αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες. Συνεπώς, κρίνουμε σκόπιμο ο κάθε ευσυνείδητος πολίτης να μας αναφέρει τα οποιαδήποτε προβλήματα, ώστε στο μέτρο του δυνατού να προχωρήσουμε άμεσα στην επίλυσή τους. Οι δημοσιεύσεις στον τοπικό Τύπο δεν αποδεικνύουν ενδιαφέρον για τον τόπο, αλλά υποβόσκουσα πολιτική σκοπιμότητα, στην οποία ως κοινότητα δεν θέλουμε να γίνουμε μέτοχοι”.


NEWSLETTER