Τρίτη, 26 Μαϊος 2020 21:13

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Υπό καταρρακτώδη βροχή ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Με κεντρικό σύνθημα «Οι εκπαιδευτικοί έχουνε φωνή, αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι ζητούν μεταξύ άλλων την απόσυρση του νομοσχεδίου καθώς να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων από τα σχολεία.

«Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσουν εδώ και τώρα τα αιτήματα που έχουν καταθέσει εδώ και μέρες τα εκπαιδευτικά σωματεία για τους όρους και προϋποθέσεις ανοίγματος των σχολείων ώστε από την Δευτέρα που τα παιδιά μας θα έρθουν στο σχολείο να τηρούνται όλοι οι όροι ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία», επισήμανε το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης, ενώ ανέφερε ότι πρέπει « εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το απαράδεκτο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης σε σχέση με τους μόνιμους διορισμούς, τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και τις υποδομές». Παράλληλα σημείωσε : «Κάνουμε σαφές ότι καμία κάμερα δεν θα λειτουργήσει σε κανένα σχολείο, το μάθημα δεν είναι ριάλιτι ούτε οι τάξεις μας θα γίνουν viral. Η κυβέρνηση της ΝΔ να καταλάβει ότι όσο θα συνεχίζει αυτή την πολιτική θα μας βρίσκει καθημερινά όλο και πιο μαζικά στους δρόμους». «Το επόμενο διάστημα οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς, τους μαθητές και όλη την κοινωνία θα δυναμώσουμε τον αγώνα για την μόρφωση, τη δουλειά και την ζωή που μας αξίζουν», κατέληξε ο κ. Μαρίνης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και στήριξαν, εκπαιδευτικοί σύλλογοι, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, η ΟΙΕΛΕ, το ΠΑΜΕ καθώς και άλλοι φορείς, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και συνδικαλιστικές ενώσεις.

Αυτή την ώρα η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER