Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 19:23

Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία ζητεί η Ένωση Γονέων Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία ζητεί η Ένωση Γονέων Καλαμάτας

Πανό για μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία αναρτήθηκαν χθες το πρωί από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων στις εισόδους δημοτικών σχολείων της Καλαμάτας, που επανεκκίνησαν τα μαθήματα μετά την καραντίνα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Πανό τοποθετήθηκε και στην κεντρική είσοδο του Δημαρχείου Καλαμάτας και όπως παρατήρησε η Ενωση Συλλόγων Γονέων του δήμου “με τον τρόπο αυτό διατρανώνουμε το πάγιο αίτημά μας για άμεση πρόσληψη μόνιμου κι επαρκούς προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία”.
Με αφορμή δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη ότι για τα 9.616 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σ’ όλη τη χώρα θα δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση 2 εκ. ευρώ στους δήμους για την αύξηση των ωρών απασχόλησης του προσωπικού καθαριότητας, η Ενωση Συλλόγων Γονέων κάνοντας τη διαίρεση, βγάζει το ποσό των 207,99 ευρώ. Παρατηρεί ότι “αυτό είναι το "υπέρογκο" ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε σχολείο για την αύξηση των ωρών απασχόλησης του προσωπικού καθαριότητας. Με αυτά τα χρήματα ευαγγελίζονται ότι θα επιστρέψει η δική τους "κανονικότητα". Σε αυτό το ποσό ένα τμήμα τους αφορά τις ασφαλιστικές καταβολές των δήμων στα ασφαλιστικά ταμεία και προφανώς με αυτό το ποσό θα πρέπει να ληφθούν κι επιπλέον μέτρα και στα γυμνάσια - λύκεια, που πλέον δεν έχουν τις καθαρίστριες των δημοτικών. Η υποκρισία δεν έχει όριο”.


NEWSLETTER