Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 07:50

Η γιορτή του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Η γιορτή του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

Την ετήσια θρησκευτική του εορτή πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας στο εξωκκλήσι των Αγίων Πάντων ανατολικά της πόλης της Κυπαρισσίας.

Το Σάββατο το απόγευμα τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και χθες το πρωί πανηγυρική θεία λειτουργία, όπου το "παρών" έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο με τον πρόεδρο Δημήτρη Τερζή, μέλη του συλλόγου και αρκετοί προσκυνητές, κάτοικοι της περιοχής.
Η εορτή των Αγίων Πάντων, προστατών του Εμπορικού Συλλόγου, πραγματοποιείται στο ομώνυμο εξωκκλήσι στα όρη της πόλης πάνω από την εκκλησία της Γελουδιώτισσας και αποτελεί σημείο αναφοράς από το 1971, οπότε και κτίστηκε ο ναός.
Στο παραδοσιακό κέρασμα που ακολουθεί τον εσπερινό του Σαββάτου και τη θεία λειτουργία της Κυριακής, νέοι και παλαιότεροι έμποροι συναντιούνται, ανταλλάσσοντας σκέψεις, ιδέες και απόψεις. Το κυριότερο όμως είναι ότι μεταλαμπαδεύονται οι αρχές και η ιστορία του συλλόγου από γενιά σε γενιά.
Οπως σημειώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο: «Από το 1928 έτος ιδρύσεως του συλλόγου μας, σύλλογος και Κυπαρισσία είναι ένα. Κοινή και συνυφασμένη η πορεία. Ενωμένοι και με αλληλεγγύη θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που φαίνεται ότι έρχονται. Το κάνουμε χρόνια, θα το κάνουμε και τώρα».


NEWSLETTER