Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 17:14

Αιτήματα του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Γράφτηκε από την

Ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει τον εμπαιγμό των εργαζομένων στον επισιτισμό και των ξενοδοχοϋπαλλήλων και απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Αναφέρει ότι “η κυβέρνηση εξαπατά τους εργαζομένους στον τουρισμό, διακηρύσσοντας ότι έχει εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζόμενων στον κλάδο, οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση λόγω πανδημίας και μεγάλης μείωσης της τουριστικής κίνησης. Η κυβέρνηση και ο υπουργός εργασίας μας κοροϊδεύουν, όταν λένε ότι έχουν πάρει το επίδομα ειδικού σκοπού, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι με βάση τις ασάφειες της ΚΥΑ χιλιάδες εργαζόμενοι εξαιρούνται από το δικαίωμα για αποζημίωση, για ασφαλιστική κάλυψη, αλλά και για επαναπρόσληψη την επόμενη τουριστική περίοδο του 2021”.

Ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος απαιτεί: “Να πάρουν το επίδομα ειδικού σκοπού όλοι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Τη σαφή νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να είναι υποχρεωτική η επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων για την τουριστική περίοδο του 2021”. Και σημειώνει πως “οι ζωές και τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι πάνω από τα κέρδη των μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων”.