Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 18:50

Τριφυλία: Αντιδράσεις και από τους Μύλους για ύδρευση και σκουπίδια

Γράφτηκε από τον
Τριφυλία: Αντιδράσεις και από τους Μύλους για ύδρευση και σκουπίδια

Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας στην Τριφυλία για την κατάσταση με τα σκουπίδια και άλλα σημαντικά προβλήματα, όπως η ύδρευση και οι δρόμοι.

Ανοιχτή επιστολή στο δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη έστειλαν οι 49 μόνιμες οικογένειες του οικισμού Μύλοι Κυπαρισσίας -μεταξύ αυτών και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς- για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους και την οποία κοινοποιούν σε όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Στην επιστολή τονίζουν ότι θέλουν πράξεις και άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και όχι υποσχέσεις και δεσμεύσεις κενού περιεχομένου που έχουν πάρει από αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και δεν αφορά μόνο τη δική σας θητεία. Απλά τώρα βιώνουμε πιο έντονα την αδιαφορία και την απαξίωση».

Αναλυτικά στην επιστολή τους οι κάτοικοι αναφέρουν: «Κύριε δήμαρχε, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε σας μετά από επανειλημμένες οχλήσεις στους αρμόδιους αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες και αφού έχει παρέλθει ένας και πλέον χρόνος άκαρπων προσπαθειών!

Είμαστε δημότες του συνοικισμού Μύλων Κυπαρισσίας που απέχει ένα μόλις χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης! Δυστυχώς όμως, σε ζητήματα σημαντικά για την υγεία και τη ζωή μας δεν φαίνεται να έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας!

Στον τομέα της καθαριότητας: Η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται μια φορά την εβδομάδα, με αποτέλεσμα η δυσοσμία να είναι τόσο έντονη που είμαστε αναγκασμένοι ακόμη και σε συνθήκες καύσωνα να κλείνουμε τα παράθυρα για να κοιμηθούμε! Υπάρχει έλλειψη κάδων και κάποιοι από αυτούς έχουν τρυπήσει και είναι παντελώς ακατάλληλοι. Οι γάτες και οι σκύλοι σκορπούν το περιεχόμενό τους στο δρόμο, με αποτέλεσμα πέραν του απαράδεκτου θεάματος, να δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι μολύνσεων και τα κουνούπια και οι μύγες να κάνουν πάρτι!

Είναι χαρακτηριστικό ότι: Πάνω από ένα χρόνο έχει ειδοποιηθεί η αρμόδια υπηρεσία και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την αλλαγή ενός τέτοιου κάδου αλλά ακόμη περιμένουμε. Από τον συνοικισμό μας μέχρι τον Αϊ-Νικόλα δεν υπάρχει ούτε ένας κάδος, ενώ αριστερά και δεξιά του δρόμου υπάρχουν κατοικίες!

Στον τομέα της ύδρευσης: Εξακολουθούμε να είμαστε από τους ελάχιστους, μπορεί και οι μοναδικοί που έχουμε το «προνόμιο» να πίνουμε νερό από αμιαντοσωλήνες! Φτάσαμε δυστυχώς στο 2020 και ενώ η ΕΕ είναι πολύ αυστηρή σε τέτοια ζητήματα, η ΔΕΥΑΤ δεν δείχνει να συμμορφώνεται στις ευρωπαϊκές οδηγίες! Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο οι σοβαροί κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την υγεία μας, δημιουργούνται και άλλα σοβαρά ζητήματα... Το εν λόγω δίκτυο έχει πλέον αποσαθρωθεί και σχεδόν κάθε εβδομάδα έχουμε και μία βλάβη με σπασμένη σωλήνα! Το αποτέλεσμα είναι οι συχνές και απρογραμμάτιστες διακοπές νερού που ταλαιπωρούν τους συνδημότες μας. Οταν δε αποκαθίσταται η βλάβη, το δίκτυο απορροφά λάσπη και σκουπίδια, με αποτέλεσμα το νερό να είναι παντελώς ακατάλληλο! Οι επαναλαμβανόμενες αυτές βλάβες έχουν ως αποτέλεσμα βρύσες, θερμοσίφωνες και λοιπές υδραυλικές εγκαταστάσεις να αχρηστεύονται πολύ πριν το όριο ζωής τους! Τεράστιο κόστος επωμίζεται και ο δήμος, ο οποίος κάθε λίγο πρέπει να στέλνει συνεργεία για αποκατάσταση των βλαβών, πέραν της μεγάλης απώλειας νερού!

Οπως αντιλαμβάνεστε είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό την ώρα που ο δήμος μας διαθέτει πόσιμο νερό καλής ποιότητας! Εμείς για να πιούμε νερό πρέπει να πληρώνουμε τη ΔΕΥΑΤ αλλά και τις εταιρείες εμφιάλωσης πέρα από τη μεταφορά...

Ομως δημιουργείται ένα ακόμη πρόβλημα με την απαράδεκτη τακτική των συνεργείων αποκατάστασης των βλαβών! Τα συνεργεία του δήμου ξηλώνουν το οδόστρωμα του επαρχιακού δρόμου Κυπαρισσίας - Κορομηλιάς χωρίς να το αποκαθιστούν! Ρίχνουν απλά τα χώματα εκεί που έσκαψαν χωρίς να αποκαταστήσουν το τσιμέντο ή την άσφαλτο που έσπασαν! Σε λίγο ο δρόμος γεμίζει λακκούβες και χώματα και βέβαια το υδραγωγείο σπάει εκ νέου και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται! Το αποτέλεσμα είναι ότι ο ήδη στενός και τριτοκοσμικός δρόμος καθίσταται σε πολλά σημεία απροσπέλαστος και επικίνδυνος ιδίως όταν συναντούνται δύο αυτοκίνητα.

Δεν αναφερόμαστε σε άλλα προβλήματα που μας απασχολούν (αποχέτευση-βιολογικός) γιατί θα μπορούσαν να θεωρηθούν πολυτέλεια!

Κύριε δήμαρχε, το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και δεν αφορά μόνο τη δική σας θητεία. Απλά τώρα βιώνουμε πιο έντονα την αδιαφορία και την απαξίωση.

Αναρωτιόμαστε δημόσια: Είμαστε μήπως εμείς Τριφύλιοι β’ κατηγορίας, χωρίς τα ίδια δικαιώματα για την υγεία και τη ζωή μας σε σύγκριση με όλους τους άλλους συνδημότες μας;

Κύριε δήμαρχε, δεν ξέρουμε αν γνωρίζετε αυτά που σας εκθέτουμε. Δεν θέλουμε υποσχέσεις ή δεσμεύσεις χωρίς περιεχόμενο σαν αυτές που πήραμε από αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες. Θέλουμε άμεση και πρακτική αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημόσια θέτουμε. Το ενδιαφέρον και ο τρόπος με τον οποίο εσείς προσωπικά αλλά και το σύνολο των αυτοδιοικητικών δυνάμεων θα αξιολογήσετε όσα παραπάνω αναφέρουμε θα δείξει και το μέγεθος του πολιτικού πολιτισμού του δήμου προς τους δημότες του. Εμείς κάναμε το πρώτο βήμα. Δεν θα σταματήσουμε εδώ!».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER