Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 14:07

Μεσσηνία: ΚΚΕ για βανδαλισμό σε μνημείο στην Αγορέλιτσα

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: ΚΚΕ για βανδαλισμό σε μνημείο στην Αγορέλιτσα

“Θρασύδειλα φασιστοειδή λέρωσαν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη θέση Αγορέλιτσα, στη Χώρα”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Μεσσηνίας.


Παρατηρεί ότι “στη θέση αυτή, τον Ιούλη του 1944, τμήματα του ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν αιφνίδια επίθεση ενάντια σε γερμανική φάλαγγα. Στη φάλαγγα συμμετείχαν και δυνάμεις ταγματασφαλιτών. Το αποτέλεσμα της μάχης ήταν η συντριβή των ναζιστικών στρατευμάτων”.
Καταδικάζοντας τον βανδαλισμό, το ΚΚΕ σημειώνει: “Οι απόγονοι των ναζί σήμερα προσπαθούν να καταστρέψουν και να βρομίσουν τα μνημεία του αγώνα. Δεν ανέχονται να βλέπουν ό,τι τους θυμίζει την ήττα τους. Μια ήττα που ήταν αποτέλεσμα της λαϊκής πάλης, του οργανωμένου λαού μέσα από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που αιμοδότης και καθοδηγητής ήταν το ΚΚΕ. Γι' αυτό μέσα στην νύχτα χάραξαν πάνω στο μνημείο ναζιστικά σύμβολα (αγκυλωτό σταυρό και το σήμα των Ες-Ες). Καλούμε τον λαό της περιοχής να καταδικάσει τις συγκεκριμένες ενέργειες, να απομονώσει αυτές τις περιθωριακές φασιστικές-ναζιστικές συμμορίες. Να κάνει δική του υπόθεση την προστασία της ένδοξης ιστορίας του τόπου του και το μνημείο του”.


NEWSLETTER