Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 08:47

Εντατικοί ρυθμοί για είσοδο Κάστρου Καλαμάτας, για να προλάβουν την πρεμιέρα του Φεστιβάλ Χορού

Γράφτηκε από τον

 

Με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εργασίες στο έργο διαμόρφωσης της κεντρικής εισόδου στο Κάστρο Καλαμάτας, ώστε να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν την Παρασκευή 21 Αυγούστου, πριν την πρεμιέρα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της πόλης.

Χθες συνεργεία εργάζονταν πυρετωδώς υπό τις οδηγίες της Δήμητρας Πίκουλα, προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, για το έργο που θα αλλάξει τελείως την εικόνα εισόδου και την πρόσβαση στο Κάστρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Το έργο αυτό, όπως μας επεσήμανε πρόσφατα η προϊσταμένη της Εφορείας Ευαγγελία Μηλίτση, “επαναπροσδιορίζει την είσοδο των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Καλαμάτας, που είναι το τοπόσημο της πόλης, διότι πλέον ο κόσμος θα εισέρχεται σ’ αυτό ακολουθώντας μια πορεία από δυσμάς προς τα ανατολικά, ώστε ο εισερχόμενος στο Κάστρο να έχει αξονική θέση, να βρίσκεται αξονικά τοποθετημένος σε σχέση με την κεντρική πόρτα και να απολαμβάνει και το οικόσημο με το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου, που μέχρι τώρα περνούσε λίγο στα αζήτητα, γιατί δεν είχε καλή οπτική όποιος έμπαινε. Η ράμπα αυτή θα εξυπηρετεί και τα εμποδιζόμενα άτομα και έχουμε να κατασκευάσουμε και ράμπα από τα σκαλιά της εισόδου προς το αμφιθέατρο, ώστε μέχρι το χώρο των εκδηλώσεων να προσέρχονται και αυτοί χωρίς κανένα πρόβλημα”.

Τα συνεργεία χθες συνέχιζαν την τοποθέτηση κυβολίθων, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα έχουν γίνει οι φυτεύσεις με πράσινο, η επίστρωση της διάβασης εισόδου και θα βαφτούν τα κάγκελα. Εχει ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός μικρού αμφιθεάτρου στη νοτιοδυτική γωνία και τοποθετήθηκαν τα φώτα, που θα ανάψουν από την Πέμπτη και θα φωτίσουν το τείχος του Κάστρου, δυτικά της εισόδου του.

Γ.Σ.