Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 13:08

Μεγάλος κίνδυνος στο Τζάνε - Καλαμάκι

Γράφτηκε από τον

Μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος υπάρχει στο έργο βελτίωσης στο οδικό τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, στον Αγιο Φανούριο, 300 μέτρα μετά το ξενοδοχείο “Sun Rise”.

Σύμφωνα με διαμαρτυρία - επισήμανση κατοίκων της περιοχής, στον κάθετο δρόμο που έρχεται από τη θάλασσα, υπάρχει μεγάλη ανηφόρα και μπαίνοντας στην επαρχιακή οδό (στο Τζάνε - Καλαμάκι), δεν υπάρχει ορατότητα. Και για να στρίψεις προς το Πεταλίδι, βγαίνεις στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, καθώς παρά τη βελτίωση δεν γίνεται η απαραίτητη διαπλάτυνση.

Το ζήτημα, με βάση τη διαμαρτυρία, είναι πως ο κίνδυνος δεν είναι μόνο κατά την περίοδο υλοποίησης του έργου, αλλά θα παραμείνει και με την ολοκλήρωσή του. Οι άνθρωποι της περιοχής εκτιμούν ότι στο συγκεκριμένο σημείο πρέπει να γίνει κόμβος, για να αρθεί η επικινδυνότητα και η κυκλοφορία να γίνεται με ασφάλεια.

Για την ώρα Περιφέρεια Πελοποννήσου κι εργολάβος δεν δείχνουν να συμμερίζονται την ανησυχία των κατοίκων, γι’ αυτό και οι τελευταίοι οργανώνονται κι ετοιμάζουν κείμενο με υπογραφές, που θα σταλεί σε κάθε αρμόδιο φορέα.

“Αν υπάρξει ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό -γιατί έχουμε ήδη με υλικές ζημιές- θα ενημερώσουμε τον εισαγγελέα”, μας επεσήμανε κάτοικος της περιοχής.

Γ.Σ.