Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 13:19

Μεσσηνία: Δύο πυρκαγιές τα ξημερώματα σε Χρυσοκελλαριά και Μεταμόρφωση

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Δύο πυρκαγιές τα ξημερώματα σε Χρυσοκελλαριά και Μεταμόρφωση

Δύο φωτιές, η μια στις 5.30 το πρωί σήμερα στη Μεταμόρφωση και η άλλη ένα τέταρτο αργότερα στη Χρυσοκελλαριά, κινητοποίησαν τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στη Μεσσηνία.

Και οι δύο πυρκαγιές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστών, οφείλονται σε εμπρησμό καθώς τα σημεία από όπου ξεκίνησαν δεν δικαιολογούν την έναρξη μιας πυρκαγιάς τόσο πρωινή ώρα, καθώς και να προήλθε τυχαία από μια αμελή πράξη ή εργασίες. Ηδη και οι δύο φωτιές έχουν τεθεί υπό έλεγχο και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο να καίει.

Πιο αναλυτικά, στη Χρυσοκελλαριά κάηκαν 3 στρέμματα δασική έκταση και η φωτιά ξεκίνησε από μια συστάδα θάμνους στο πρανές δρόμου, σε ένα χωματόδρομο που ενώνει τη Χρυσοκελλαριά με την Υάμεια, και επεκτάθηκε προς το βουνό. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 4 πυροσβεστικά οχήματα με 10 πυροσβέστες και ένα πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Πύλου - Νέστορος. Από αέρος έκαναν δύο ρίψεις τα δύο PZL.

Στη Μεταμόρφωση, η φωτιά έκαψε 6 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης και ξεκίνησε από ένα σημείο το οποίο δεν ήταν εύκολα προσβάσιμο, γι' αυτό στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχε και πεζοπόρο τμήμα με 8 πυροσβέστες. Επίσης, επιχείρησαν 7 πυροσβεστικά οχήματα με 14 πυροσβέστες και δύο οχήματα του Δήμου Πύλου - Νέστορος, ενώ από αέρος έκαναν ρίψεις δύο PZL.


NEWSLETTER