Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 14:49

Συνάντηση Μάκαρη με Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Μάκαρη με Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας

 

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ενωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας Γρηγόρη Οικονομόπουλο πραγματοποίησε ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες” Μανώλης Μάκαρης μαζί με τον σύμβουλο Χρήστο Αναστασόπουλο.

Συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του δήμου, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί με την πανδημία του κορονοϊού.
Ο κ. Μάκαρης ανέφερε ότι “είναι σημαντικό να συνδράμει ο Δήμος Καλαμάτας με μια σειρά από ενέργειες σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
1. Το ζήτημα των πολυμελών τμημάτων, όπου μαθητές όλων των βαθμίδων στοιβάζονται σε 25άρια τμήματα, είναι υπαρκτό στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας. Υπάρχουν και τμήματα 27 παιδιών. Θα πρέπει να εξεταστεί η πιθανότητα ανεύρεσης νέων χώρων ή η διδασκαλία πρωί-απόγευμα. 2. Καθαριότητα σχολείων. Παρά τις πρόσφατες προσλήψεις καθαριστριών με σύμβαση ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Θα πρέπει να επιδιωχθεί η μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. 3. Οι ακατάλληλες μάσκες που διανεμήθηκαν θα πρέπει να αντικατασταθούν με την συμβολή του δήμου. 4. Παραμένουν εκτός σίτισης πολλές σχολικές μονάδες στο Δήμο Καλαμάτας εκ παραδρομής. Θα πρέπει να διορθωθεί το γραφειοκρατικό λάθος και να τύχουν σχολικής σίτισης όλες οι σχολικές μονάδες. 5. Να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς. 6. Να ανασταλεί η καταβολή ενοικίου στους διαχειριστές των κυλικείων των σχολείων που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. 7. Να ενισχυθούν οι σχολικές επιτροπές με μέσα ατομικής προστασίας, είδη καθαρισμού και αντισηπτικά”.


NEWSLETTER