Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 18:00

Λιμενικοί Νοτίου Πελοποννήσου κατά δηλώσεων Μουζάλα

Λιμενικοί Νοτίου Πελοποννήσου κατά δηλώσεων Μουζάλα


Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου χαρακτηρίζει “ατυχή-άστοχη” την τοποθέτηση στο Κοινοβούλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα για τις αποτροπές (push back) στη θάλασσα και ζητά να ανακαλέσει.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Ενωσή τους “παρεμβαίνει ύστερα από την απογοήτευση και αναστάτωση των μελών μας, που έχουν κληθεί να υπηρετήσουν στην παραμεθόριο και κάνει έκκληση προς τους πολιτικούς να μην γίνεται προϊόν διαμάχης το σπουδαίο έργο των συνάδελφων που υπηρετούν και αποσπώνται στο Ανατολικό Αιγαίο, ιδιαίτερα δε αυτές τις κρίσιμες ώρες της πατρίδας μας.
Είναι λυπηρό να αναγνωρίζεται το έργο μας από διεθνείς Οργανισμούς και από όλους τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν επισκεφτεί τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ένας Έλληνας βουλευτής, πρώην υπουργός Μετανάστευσης να αφήνει αιχμές για παράνομες ενέργειες από τα στελέχη που καθημερινά επιχειρούν και δίνουν όλο το «είναι τους» με αυταπάρνηση”.
Ζητά λοιπόν “άμεσα από το βουλευτή κύριο Μουζάλα Γιάννη να ανακαλέσει και να τον παρακαλέσουμε στο μέλλον να μην είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης το τεράστιο έργο του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής, ειδικά στο ευαίσθητο ανατολικό Αιγαίο”.
Καταλήγοντας, η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου στέλνει “ένα καθαρό μήνυμα ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής κάνουν το καθήκον τους με αυταπάρνηση στο ακέραιο, πιστά πάντα στους νόμους και το Σύνταγμα της Ελλάδος”.