Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 10:58

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από γονείς και εκπαιδευτικούς στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στα σχολεία με τους κινδύνους για τον κορονοϊό, συνδιοργάνωσαν χθες το βράδυ, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας με την Α’ ΕΛΜΕ του νομού και την Ενωση Συλλόγων Γονέων της πόλης.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Γρηγόρης Οικονομόπουλος επέκρινε την κυβέρνηση που φέτος, με την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, έκανε ακόμα χειρότερο το σχολείο, με τα μεγαλύτερα τμήματα των μαθητών, τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών και τη μη πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών. Κατηγόρησε την κυβέρνηση που κατηγορεί τα παιδιά πως λειτουργούν επιπόλαια, ξεχνώντας τη δική της ευθύνη, την κρατική και παρατήρησε ότι τα προβλήματα υποκινούν τις κινητοποιήσεις των παιδιών.
Ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Βασίλης Γεωργιόπουλος μίλησε για δυσάρεστη εξαίρεση στα σχολεία, για μαθητές που συνωστίζονται σε στενές αίθουσες, για τις καθαρίστριες που στην πλειονότητά τους είναι 3ωρης απασχόλησης και για τη χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές που παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος επέκρινε δριμύτατα την κυβέρνηση που εν μέσω πανδημίας αύξησε τα παιδιά στα τμήματα, προσέλαβε καθαρίστριες μερικής απασχόλησης, προσλαμβάνει προσωρινούς αναπληρωτές 3μηνης σύμβαση και υποχρηματοδοτεί τα σχολεία. “Είναι αγώνας δικαίου, αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας”, σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Γ.Σ.