Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 18:13

Πρόγραμμα προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου στους μαθητές της Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Πρόγραμμα προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου στους μαθητές των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Τριφυλίας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και αφορά στον έλεγχο 1.846 μαθητών.
Για την εφαρμογή της δράσης ο οργανισμός διαθέτει κινητό πολυϊατρείο, το οποίο διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές οδοντιάτρους.
Προτείνεται δε η λειτουργία του το διάστημα 28/9 έως και 23/10, με την εξέταση καθημερινά περίπου 50 μαθητών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού.
Η δράση θα υλοποιηθεί με τη μετακίνηση του κινητού πολυϊατρείου σε κάθε σχολική μονάδα, προκειμένου να μην μετακινηθούν οι μαθητές εκτός του σχολικού χώρου.
Τα παιδιά θα εξετασθούν με την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρεί μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.

Κ.Μπ.