Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 12:46

Οδηγίες για τα μηνύματα συναγερμού από το 112

Γράφτηκε από την
Οδηγίες για τα μηνύματα συναγερμού από το 112


Κάποιοι έχετε αναρωτηθεί γιατί δεν έρχονται μηνύματα εκτάκτου ανάγκης στη συσκευή του κινητού σας τηλεφώνου μέσω της Υπηρεσίας 112.

Σε αυτό το μικρό αφιέρωμα μπορείτε να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες που συντονίζονται μέσω του αριθμού και ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη.
Το 112 αποτελεί μια ολοκληρωμένη υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης, η οποία περιλαμβάνει εισερχόμενο και εξερχόμενο σκέλος. Ως προς το εισερχόμενο σκέλος, μπορεί οποιοσδήποτε να καλέσει δωρεάν το 112 σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οπουδήποτε στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ως προς το εξερχόμενο σκέλος, μπορεί κάποιος να λάβει προειδοποίηση μέσω διαφόρων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας, για επαπειλούμενο ή εν εξελίξει καταστροφικό συμβάν ή επικίνδυνη κατάσταση που συνιστά άμεση απειλή για τη ζωή, την υγεία ή την ασφάλειά του, προκειμένου να λάβει οδηγίες για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Στο εξερχόμενο σκέλος ανήκουν και οι ειδοποιήσεις συστήματος συναγερμού των πολιτών και όσοι διαθέτουν έξυπνο κινητό (smartphone) λαμβάνουν το γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα [μήνυμα Εκπομπής Κυψέλης (Cell Broadcast - CB)], που εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής). Δεν απαιτείται εγγραφή παρά μόνο να είναι ενημερωμένο το λογισμικό (firmware) της συσκευής από τον κατασκευαστή, παράλληλα με ορισμένες ρυθμίσεις στα τερματικά.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΞΥΠΝΟ ΚΙΝΗΤΟ
Οσοι δεν έχετε έξυπνο κινητό απαιτείται εγγραφή (βλ. σχετικά στο https://www.civilprotection.gr/el/ypiresia-epikoinonion-ektaktoy-anagkis-112). Διαφορετικά μπορεί κάποιος να καλέσει το 112, προκειμένου να λαμβάνει ειδοποιήσεις με έναν από τους εξής τρόπους:
Σύντομα μηνύματα (Short Message Service – SMS). Αν δεν διαθέτει έξυπνο κινητό, μπορεί να λαμβάνει γραπτό μήνυμα. Ως αποστολέας του μηνύματος εμφανίζεται το 112.
Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Θα λαμβάνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο μπορεί να διαβάσει σε κινητό τηλέφωνο, tablet, σταθερό ή φορητό υπολογιστή. Ως αποστολέας του μηνύματος εμφανίζεται το 112.
Φωνητικοί συναγερμοί. Θα δέχεται τηλεφωνική κλήση στο κινητό ή σταθερό του τηλέφωνο. Ως καλών θα εμφανίζεται το 112. Μόλις απαντήσει την κλήση, θα ακούσει φωνητικό μήνυμα, ηχογραφημένο ή μεταφρασμένο από γραπτό κείμενο (text-to-speech).

112 - Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ
Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης. Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.
Το 112 λειτουργεί σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ παράλληλα με τους εθνικούς αριθμούς κλήσης έκτακτης ανάγκης. Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ αποτελεί ωστόσο τον μοναδικό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης. Λειτουργεί επίσης σε μερικές χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Ελβετία και η Νότια Αφρική.
Στην Ελλάδα, το 112 λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει με: α) την Αστυνομία, β) το Πυροσβεστικό Σώμα, γ) το ΕΚΑΒ, δ) το Λιμενικό Σώμα, ε) την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, στ) την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000.
Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM), καθώς και από δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους χωρίς τηλεκάρτα.
Επίσης, λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Αν η περιοχή του συμβάντος δεν καλύπτεται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του καλούντος, η κλήση προς το 112 πραγματοποιείται μέσω άλλων δικτύων κινητής τηλεφωνίας που καλύπτουν τη συγκεκριμένη περιοχή (λειτουργία υπηρεσίας εθνικής και διεθνούς περιαγωγής). Η κλήση παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού της θέσης του καλούντος.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ
Οι πολίτες μπορούν επίσης να ειδοποιήσουν στο 112 με εναλλακτικούς τρόπους:
- Στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) ή MMS στον αριθμό 112.
- Στέλνοντας φαξ (fax) στον αριθμό 11.112.
- Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στη διεύθυνση contact@112.gov.gr.
Οταν απαντηθεί η κλήση, ο τηλεφωνητής κάνει ερωτήσεις για να προσδιοριστεί η θέση του συμβάντος και να διαπιστωθεί το είδος της βοήθειας που χρειάζεται ο καλών. Οταν επικοινωνεί κάποιος με το 112 με έναν από τους εναλλακτικούς τρόπους, πρέπει να γράψει στο μήνυμά του τα ακόλουθα στοιχεία: Τι έχει συμβεί; Ποια είναι η έκτακτη ανάγκη; Πού έχει συμβεί; Ποια είναι η θέση του συμβάντος; Υπάρχουν τραυματίες;
Αρμόδιος φορέας για τη λειτουργία του 112 στην Ελλάδα είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του 112 στα κράτη-μέλη της ΕΕ, μπορεί κάποιος να βρει στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: http://www.112.eu


NEWSLETTER