Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 10:30

«Μαζί για το Παιδί»: Δωρεάν διαδικτυακές ομάδες γονέων

Γράφτηκε από την
«Μαζί για το Παιδί»: Δωρεάν διαδικτυακές ομάδες γονέων


Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει δωρεάν 3 νέες διαδικτυακές ομάδες γονέων.

Αυτές είναι:
- Ομάδα προσχολικής ηλικίας (2-6 ετών). Κάθε Πέμπτη, 10.30 π.μ.-12 μ. Εναρξη: Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
- Ομάδα σχολικής ηλικίας (6-12 ετών). Κάθε Τετάρτη, 6-7.30 μ.μ. Εναρξη: Τετάρτη 14 Οκτωβρίου.
- Ομάδα εφηβείας (12-18 ετών). Κάθε Πέμπτη, 5.30-7 μ.μ. Εναρξη: Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

Στόχος των ομάδων είναι η εκπαίδευση και η καθοδήγηση των γονέων σε πιο αποτελεσματικά μοντέλα γονικής συμπεριφοράς. Με τη βοήθεια των συντονιστών γίνεται διερεύνηση διάφορων εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης σε θέματα που δυσκολεύουν τους γονείς, έτσι ώστε να αποκτήσουν καταλληλότερα «εργαλεία» για την ενίσχυση του ρόλου τους, καθώς και να επιτύχουν μία πιο αποτελεσματική επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.
Παράλληλα, τα μέλη της ομάδας εμπλουτίζουν τις δεξιότητές τους στην αντιμετώπιση πρακτικών αλλά και συναισθηματικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους, μέσα από το μοίρασμα, την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ τους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η κάθε ομάδα έχει χαρακτήρα ψυχοεκπαιδευτικό, συγκεκριμένη θεματολογία και διάρκεια 5 εβδομαδιαίων συναντήσεων διάρκειας μιάμισης ώρας. Η συμμετοχή και στις 5 συναντήσεις είναι απαραίτητη, εκτός σοβαρού απροόπτου.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ομάδες έχουν κλειστό χαρακτήρα, δεν θα γίνουν δεκτές συμμετοχές έπειτα από την 1η συνάντηση, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαιτείται εγγραφή για κατοχύρωση θέσης.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στην τηλεφωνική γραμμή 115 25 ή στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr
Οι ομάδες θα πραγματοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom. Διευκρινίσεις και οδηγίες θα σταλούν στους τελικούς συμμετέχοντες έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία.

 


NEWSLETTER