Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 17:40

Η ΔΑΣ κατά απόφασης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας για τους απολυμένους του Ασύλου Ανιάτων

Η ΔΑΣ κατά απόφασης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας για τους απολυμένους του Ασύλου Ανιάτων

Την “απαράδεκτη απόφαση που πήρε η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, να αποσύρει τη στήριξη στους 5 απολυμένους συνδικαλιστές στο Ασυλο Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας»”, καταδικάζουν τα μέλη της διοίκησής του που ανήκουν στη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ).


Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι “αυτό γίνεται μάλιστα σε μία περίοδο, που ο αγώνας των εργαζομένων για την επαναπρόσληψή τους βρίσκεται σε εξέλιξη” και παρατηρούν: “Είναι απορίας άξιο τι μεσολάβησε και μετά από μια σειρά κινητοποιήσεις, αποφάσεις σωματείων, του ίδιου του Εργατικού Κέντρου, αποφάσεις ακόμα και της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που καταδίκαζαν τις εκδικητικές απολύσεις συνδικαλιστών και ζητούσαν την άμεση επαναπρόσληψή τους, ξαφνικά πήραν αυτή την κατάπτυστη απόφαση; Το ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες, τα βάσανα και τις ανάγκες των εργαζομένων, είναι γνωστό! Ετσι κι αλλιώς καθημερινά λάμπουν διά της απουσίας τους από οποιοδήποτε πρόβλημα και από οποιαδήποτε διεκδίκηση. Το μόνο τους άγχος είναι η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, με οποιαδήποτε μάλιστα κυβέρνηση. Ομως πάει πολύ, παραμονές της δίκης, να μην στηρίζουν ούτε με ένα χαρτί αυτούς που τη μία μέρα φτιάχνουν σωματείο σε συνθήκες τρομοκρατίας και την άλλη μέρα απολύονται”.
Τα μέλη της ΔΑΣ καλούν “τα σωματεία, τους εκλεγμένους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους όλου του νομού να καταδικάσουν και να αναιρέσουν στην πράξη αυτό το αίσχος. Κάθε μέρα που περνάει, γίνεται φανερό ότι πρέπει να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Να κάνουμε δική μας υπόθεση το ζωντάνεμα των σωματείων, τη μαζικοποίησή τους, την πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, κόντρα στις ξεπουλημένες ηγεσίες”.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Παναγιώτης Καράμπελας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Βαγγέλης Μπάκας.