Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 10:23

Νέα διάκριση για τον Καλαματιανό σεφ Δημήτρη Πυλιώτη

Γράφτηκε από την

Μια ακόμα σπουδαία διάκριση πέτυχε ο διακεκριμένος Καλαματιανός σεφ Δημήτρης Πυλιώτης. Αυτή τη φορά βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο και ανακηρύχθηκε Ambassador (πρεσβευτής) της Ελληνικής κουζίνας στην Αμερική για το 2020, στην τελετή απονομής "Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy", που έλαβε χώρα τη Δευτέρα στο Grand Hyatt Athens.

Πρόκειται για το σήμα ποιότητας "Βραβείο αυθεντικής ελληνικής γεύσης" που δημιουργήθηκε από τον οργανισμό "Greek Taste Beyond Borders" μετά από έρευνα, με σκοπό την άρτια εικόνα στο εξωτερικό (θετική εξωστρέφεια προς την παγκόσμια αγορά) των ποιοτικών εκπροσώπων της ελληνικής γεύσης. Ο Δημήτρης Πυλιώτης ήταν παράλληλα εισηγητής στην εν λόγω εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως είπε στην "Ε", μίλησε για την Ελληνική κουζίνα και το μέλλον των προϊόντων της στην Αμερική, τι πρέπει δηλαδή να προσέξουν οι νέοι chef καθώς και ποια γραμμή πρέπει να ακολουθούν. Το πολύτιμο αυτό σήμα – βραβείο σχεδιάστηκε για τους παραγωγούς της ελληνικής αγοράς, τους κατασκευαστές καταναλωτικών προϊόντων που χρησιμοποιούν ελληνικές πρώτες ύλες, για τα ξενοδοχεία που προσφέρουν ελληνικές γεύσεις και ασπάζονται την αξία της ελληνικής φιλοξενίας σαν ιδεολογία, τα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο που βασίζονται στην ελληνική κουζίνα και τις αυθεντικές γεύσεις του τόπου μας, για τα αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία, όπως και για τα καταστήματα delicatessen σε κάθε χώρα του κόσμου.