Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 10:21

Καλαμάτα: Ομιλία για τον καρκίνο του μαστού

Καλαμάτα: Ομιλία για τον καρκίνο του μαστού

Ομιλία με θέμα «Καρκίνος του μαστού: Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές» διοργανώνει αυτή την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Ξαναρχί-ΖΩ».

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 11 π.μ. με κεντρική ομιλήτρια τη Σοφία Σταματοπούλου, ογκολόγο -παθολόγο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η οποία θα δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται οι ενδιαφερόμενες, ώστε να απευθυνθούν στους εξειδικευμένους φορείς για να λάβουν πρόληψη ή έγκαιρη διάγνωση.
Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος και θεσμοθετημένος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ως ο Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού και με το μήνυμα «Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη!» ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά καλεί όλους να στηρίξουν τους φορείς που μάχονται, ώστε να ενισχύσουν την πρόληψη μέσω της σωστής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κάθε γυναίκας, αλλά και να παρέχουν κάθε είδους στήριξη στα άτομα που νοσούν ή έχουν ήδη νοσήσει και ιαθεί.
Στην ίδια εκδήλωση θα γνωστοποιηθούν οι στόχοι του Συλλόγου «Ατομα με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας - Ξαναρχί-ΖΩ», για τους οποίους σχετικά θα μιλήσει η πρόεδρος του συλλόγου Πολυτίμη Κυπραίου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προς ενίσχυση του Συλλόγου "Ξαναρχί-ΖΩ" θα διατεθούν βραχιολάκια Pink October, τα οποία φτιάχτηκαν από το σύλλογο αφιλοκερδώς.
Θα ακολουθηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την πρόληψη κατά της διασποράς του Covid-19.