Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 11:57

Νέα διάκριση για το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»

Γράφτηκε από την

Η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» διακρίθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στο θεσμό των Healthcare Business Awards 2020 που διοργάνωσε η Boussias Communications και το Health Daily, παραλαμβάνοντας το Silver βραβείο στην κατηγορία «Προσφορά στην υγεία από ΜΚΟ».

Το σωματείο βραβεύτηκε για τη δημιουργία Παιδιατρικών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και τον εξοπλισμό των Παιδιατρικών Τμημάτων νοσοκομείων και κέντρων υγείας με τα απαραίτητα μηχανήματα.
Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του σωματείου, η διάκριση αυτή είναι ιδιαίτερα τιμητική για την αναγνώριση του έργου της «Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος», που στόχο έχει τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στην Ελλάδα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι περισσότερα από 1.070.000 παιδιά έχουν επωφεληθεί από το έργο του σωματείου από το 2010 μέχρι σήμερα. Χάρη στη δράση του έχουν βοηθηθεί συνολικά 68 νοσοκομεία και κέντρα υγείας ανά την Ελλάδα, μέσω της δημιουργίας 38 Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, της αναβάθμισης 24 Παιδιατρικών Κλινικών και 11 Παιδιατρικών Ιατρείων και τον εξοπλισμό 4 Μονάδων Εντατικής Θεραπείας/ΜΑΦ. Συνολικά 1.052 ιατρικά μηχανήματα έχουν προσφερθεί σε Παιδιατρικά Τμήματα νοσοκομείων και κέντρων υγείας.