Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 08:28

Με μάσκες και αποστάσεις η Λαϊκή Αγορά Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ολοι με μάσκες και οι πάγκοι σε αποστάσεις ήταν χθες στη λαϊκή, στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας.

Οι απόψεις των παραγωγών - πωλητών διίστανται για την κίνηση: Κάποιοι υποστήριζαν πως ήταν μειωμένη και άλλοι ότι κινήθηκε στα φυσιολογικά επίπεδα της λαϊκής την Τετάρτη. Ορισμένοι μίλησαν για φόβο λόγω του κορονοϊού και οι πιο πολλοί είπαν πως κυριότερη αιτία είναι η οικονομική αδυναμία του κόσμου.,

Οι πελάτες δήλωσαν πιστοί στη λαϊκή λόγω φθήνειας και ποικιλίας προϊόντων, πιστοί και στα υγειονομικά μέτρα, άφοβοι στον κορονοϊό με την τήρηση των μέτρων, και αισιόδοξοι πως η ζωή συνεχίζεται.

“Ολοι έχουν μάσκες και έχουν πάρει τα μέτρα τους, αλλά ο φόβος υπάρχει” μας είπε παραγωγός από τα Φιλιατρά και παρατήρησε πως “δεν είναι μόνο ο φόβος για τη μειωμένη κίνηση. Είναι και ο καλός καιρός, ξεκίνησε η ελαιοκομική περίοδος”.

Παραγωγός από την Τρίπολη είπε ότι “σήμερα δεν ήταν καλά τα πράγματα, λόγω κρουσμάτων ο κόσμος έχει πανικοβληθεί, φοβάται”. Δήλωσε πως “είμαστε νομοταγείς πολίτες, πρέπει να εφαρμόζουμε όλους τους νόμους, ό,τι λένε εμείς θα το εφαρμόζουμε”. Για τη συμμετοχή στη λαϊκή παρατήρησε ότι “τώρα είμαστε στο 65%, αν γίνει 50% έχουμε καταστραφεί και οι παραγωγοί και οι έμποροι. Ολα τα πράγματα θα μένουν απούλητα”.

Παραγωγός από τη Βελίκα είπε πως “δεν νομίζω ότι φοβήθηκε ο κόσμος, φορούσαν τη μάσκα τους κι έκαναν τα ψώνια τους. Για Τετάρτη, είχε τον ανάλογο κόσμο που έχει όλες τις Τετάρτες”. Παρατήρησε πάντως ότι “θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη κίνηση, είναι όλοι διστακτικοί” και εκτίμησε: “Οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες για όλους. Η οικονομική δυνατότητα είναι η αιτία, και το άλλο (ο κορονοϊός) έρχεται σαν το κερασάκι στην τούρτα και συμπληρώνει  το παζλ”.

Πελάτης τακτικός της λαϊκής μας είπε: “Εχουμε τη μάσκα, τι να φοβηθούμε; Είναι πολύ φθηνά, έρχομαι από την Καρδαμύλη”.

Μια πελάτισσα παρατήρησε: “Δεν φοβάμαι με τη μάσκα, με την προφύλαξη. Οι τιμές είναι καλύτερες και η ποικιλία μεγαλύτερη στη λαϊκή. Πρέπει ο κόσμος να έρχεται με την απαιτούμενη προστασία. Αποστάσεις, μάσκες. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη ζωή, πρέπει να συνεχίζουμε”.

Ηλικιωμένος πελάτης ανέφερε ότι “ήρθαμε να ψωνίσουμε τα πράγματά μας” και σημείωσε: “Μάσκα και απόσταση όσο μπορούμε, και θα πάνε όλα ρολόι”.

Γ.Σ.