Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 07:40

Τραγική ιστορία: Αδέρφια ναρκομανών λιπόθυμα στο κέντρο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον


Η θλιβερή εικόνα δύο ναρκομανών αδελφών σε λιπόθυμη κατάσταση, σε κοντινά διαφορετικά σημεία, αναστάτωσε όσους βρέθηκαν χθες το πρωί στο κέντρο της Καλαμάτας.

Ο ένας ήταν ξαπλωμένος, σε παράξενη στάση, έξω από το παλιό Δημαρχείο στον πεζόδρομο της Χρ. Κουμάντου, δίπλα στην Αριστομένους. Οταν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, που είχαν κληθεί, τον σκούντησαν, ξύπνησε και παραπατώντας κινήθηκε προς τη Νέδοντος, στηριζόμενος και στους αστυνομικούς. Λίγα μέτρα πιο πάνω, στη Νέδοντος, υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που το πλήρωμά του προσπαθούσε να μεταφέρει στο νοσοκομείο άλλον ναρκομανή, που ήταν λιπόθυμος σε παγκάκι έξω από την παιδική χαρά στα Σκοινιά. Και αυτός στη συνέχεια συνήλθε, κι όπως αποδείχθηκε ήταν αδέλφια.
Οι αστυνομικοί, αφού διαπίστωσαν πως ήταν σε θέση να περπατήσουν, τους συνέστησαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, το κέντρο της πόλης, με προσοχή όταν περνούν από δρόμους με κίνηση.
Τα δύο αδέλφια ήταν γνωστά τόσο στους αστυνομικούς όσο και στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ, άτομα εξαρτημένα, στο περιθώριο της ζωής, που μπορεί να είχαν παραμείνει εκεί σε λιπόθυμη κατάσταση από την προηγούμενη νύχτα, μετά από χρήση. Το προηγούμενο διάστημα έβρισκαν καταφύγιο στο εγκαταλελειμμένο κτήριο των μύλων στο λιμάνι, όπου πριν από μήνες είχε χάσει τη ζωή του ένας άλλος ναρκομανής, πέφτοντας στο κενό από ύψος.
Γ.Σ.