Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 13:33

Με τους μισούς παραγωγούς και απόσταση 5 μέτρων η λαϊκή

Γράφτηκε από τον

Με τους μισούς παραγωγούς και με πάγκους σε απόσταση 5 μέτρων πραγματοποιήθηκε χθες η λαϊκή στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, στην έναρξη των νέων πιο αυστηρών μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό.

Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν έως τις 5 Δεκεμβρίου, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΚΑΚ Τάσος Αγγελής, ώστε να υπάρξει ισορροπία και δικαιοσύνη μεταξύ των παραγωγών που θα μετέχουν εναλλάξ την εβδομάδα, οι μισοί την Τετάρτη και οι άλλοι μισοί το Σάββατο.
“Είμαστε ευχαριστημένοι με την ανταπόκριση των παραγωγών. Η αγορά λειτουργεί με όλα τα υγειονομικά μέτρα”, είπε ο πρόεδρος και παρατήρησε πως “το Σάββατο θα είναι κρίσιμη μέρα, γιατί θα έχει περισσότερο κόσμο”.
Ο κ. Αγγελής εκτίμησε ότι είναι “λίγο φοβισμένος ο κόσμος”, αλλά επεσήμανε πως “με τη δική σας βοήθεια, των μέσων ενημέρωσης, θα ξεπεράσει το φόβο του για να έρθει στη λαϊκή”.

ΜΕΙΩΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Από παραγωγούς, πάντως, δεχθήκαμε παράπονα και το αίτημα προς τη διοίκηση της ΚΑΚ να πληρώνουν το μισό ενοίκιο, αφού μετέχουν στη μία από τις λαϊκές της εβδομάδας. “Το είπα διά ζώσης στον πρόεδρο και μου είπε να το κάνω γραπτώς και θα το κάνω”, μας επεσήμανε παραγωγός.
Για το γεγονός ότι δεν έχουν καμία ελάφρυνση, μας παραπονέθηκε γυναίκα παραγωγός, που παρατήρησε ότι με τη μία λαϊκή την εβδομάδα πετούν τα προϊόντα που μένουν, ενώ είναι μόνο αγρότες και έχουν και άλλες υποχρεώσεις που τρέχουν.
Γ.Σ.