Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 20:10

Μεσσηνία: Ελέγχους ζητεί το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα

Γράφτηκε από την

“Να μη μείνει κανένας μόνος του απέναντι στην κυβερνητική και εργοδοτική ασυδοσία”, προτρέπει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως “όλη η χώρα, εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών, βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα λίγους μήνες σε lockdown, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να αυξάνουν συνεχώς, με τα εργοστάσια, τα σούπερ μάρκετ και τα σχολεία να έχουν γίνει χώροι υπερμετάδοσης του ιού. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που επικρατεί φόβος και ανασφάλεια, κάποιοι εργοδότες εκμεταλλεύονται την έκτακτη κατάσταση για να ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους. Η εμπειρία από το πρώτο lockdown είναι χαρακτηριστική, όπου οι καταγγελίες για εργοδοτικές αυθαιρεσίες ήταν καθημερινές”.
Το συνδικάτο παρατηρεί ότι “σαν να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση δίνει αέρα στα πανιά των μεγαλοεπιχειρηματιών, αφού με τις εντολές του ΣΕΒ συνεχίζει το πλούσιο νομοθετικό της έργο, φέρνοντας 10ήμερη εργασία, πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, νέο χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Στην εργασιακή ζούγκλα που έχει διαμορφωθεί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί απουσιάζουν εντελώς, κλειστοί για το κοινό και η επικοινωνία γίνεται μόνο με τηλεφωνικό ραντεβού και e-mail.”
Το συνδικάτο απαιτεί “οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η Επιθεώρηση Εργασίας να κινηθούν άμεσα και να πραγματοποιήσουν όλους τους απαραίτητους ελέγχους για κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε βάρος των εργαζομένων” και καταλήγει: “Σε αυτές τις συνθήκες δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε στήριγμα το σωματείο μας! Καλούμε τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας, να καταγγείλουν οποιαδήποτε περίπτωση εργοδοτικής αυθαιρεσίας που εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία και τα δικαιώματά τους.
Επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6949-202674, email: idiotikoutomea@gmail.com, σελίδα FB: Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας”.