Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 11:01

Επιφυλάξεις Κορμά για χρήση οθόνης από παιδιά 4-8 ετών

Γράφτηκε από την

Σοβαρές επιφυλάξεις για τη χρήση οθόνης από παιδιά ηλικίας 4-8 ετών στα πλαίσια της τηλεκπαίδευσης εκφράζει ο γιατρός Γιώργος Κορμάς, υπεύθυνος της γραμμής βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Ο καταγόμενος από την Κυπαρισσία γιατρός επισημαίνει ότι τα εκπαιδευτικά οφέλη είναι μηδαμινά και η εκπαίδευση σε αυτή την ηλικία πρέπει να περάσει στα χέρια των γονιών.
Σε σχετική του ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εχω σοβαρές επιφυλάξεις για τη χρήση οθόνης ιδίως για παιδιά 4-8 ετών στο πλαίσιο των τηλεδιασκέψεων. Η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία μιλά για ελάχιστα λεπτά οθόνη για τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Πέρα από τα περιορισμένα ως μηδαμινά εκπαιδευτικά οφέλη σε αυτές τις ηλικίες υπάρχουν σοβαροί προβληματισμοί σχετικά με την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών αν αυτή η ιστορία κρατήσει για αρκετό χρόνο. Η εκπαίδευση σε αυτήν την ηλικία πρέπει να περάσει στα χέρια των γονιών με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών με τα παιδιά μακριά από την οθόνη. Με τη βοήθεια των συνεργατών μου θα βλέπουμε τι γίνεται στην Ευρώπη όπου στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα σχολεία είναι ανοιχτά».

 

Έχω σοβαρές επιφυλάξεις για την χρήση οθόνης ιδιως για παιδιά 4-8 ετών στο πλαίσιο των τηλεδιασκέψεων . Η Αμερικανική...

Δημοσιεύτηκε από Kormas Georgios στις Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020