Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 17:46

“Λουκέτα αν δεν ανοίξουμε αρχές Δεκεμβρίου”, σύμφωνα με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
“Λουκέτα αν δεν ανοίξουμε αρχές Δεκεμβρίου”, σύμφωνα με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας (βίντεο)

“Η αγωνία μας αυτή είναι, να μειωθούν τα κρούσματα και να ανοίξουμε. Γιατί αν χάσουμε και τον Δεκέμβρη, να είστε σίγουροι ότι τα λουκέτα το ‘21 θα είναι πάρα πολλά”.

Αυτό τονίζει σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη και σημειώνει πως το λιανεμπόριο πρέπει να ανοίξει την 1η Δεκεμβρίου.
Η κ. Ψηλάκη αναφέρει ότι “ο Δεκέμβρης θεωρείται ένας από τους καλύτερους μήνες για το αγοραστικό κοινό και τους εμπόρους” και διευκρινίζει: “Και γι’ αυτό θέλουμε όλοι να ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής και να προφυλάσσουν τους εαυτούς τους, ώστε να πέσουν τα κρούσματα και 1η Δεκέμβρη να ανοίξει το λιανεμπόριο. Αυτή τη στιγμή όλοι οι φορείς είμαστε στην ίδια βάρκα. Και τα αποτελέσματα θα είναι άσχημα, αν δεν ανοίξουμε και χάσουμε και τον Δεκέμβρη. Αυτή τη στιγμή έχουμε χάσει ένα χρόνο. Το ‘20 ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για όλα τα επαγγέλματα”.


Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου εκφράζει την ελπίδα “να πάνε καλά τα πράγματα και 1η Δεκέμβρη να ανοίξουμε” και υποστηρίζει: “Και να μην ανοίξουμε 10 μέρες, κλείσαμε 15, να έχουμε αυτό το μέσα - έξω του lockdown. Θεωρώ ότι το λιανεμπόριο δεν είναι αυτό που διασπείρει τον κορονοϊό. Γιατί όλοι οι συνάδελφοι κρατούν τα μέτρα προστασίας. Να μην έχουμε άλλα κλεισίματα, αυτό είναι το βασικό και να ανοίξουμε 1η Δεκέμβρη”.
Συνεχίζοντας, παραδέχθηκε πως “τα μηνύματα είναι λίγο άσχημα, λένε για 14 του μήνα” και παρατήρησε: “Είναι καταστροφή για όλους μας, αν πάμε 14 του μήνα”.
Η κ. Ψηλάκη χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία (Europa Security) τη φύλαξη των επιχειρήσεων στα αστικά κέντρα της Καλαμάτας και της Μεσσήνης. “Είναι μια θαυμάσια πρωτοβουλία”, ανέφερε και πρόσθεσε πως “το τελευταίο πράγμα που περιμένουμε οι έμποροι, είναι η παραβατικότητα. Να μας σπάσουν τα μαγαζιά και να έχουμε περισσότερη ζημιά απ’ αυτή που έχουμε υποστεί έως τώρα”. Παρατήρησε ότι “αυτό μας ικανοποιεί και μας καθησυχάζει. Θα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε άσχημα αποτελέσματα. Μετά τις 8.30 ερημώνουν τα πάντα και είναι εύκολη η προσβασιμότητα στα καταστήματά μας από τους παραβατικούς συνανθρώπους μας”.
Γ.Σ.


NEWSLETTER