Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 11:02

Ένταξη στις πληττόμενες επιχειρήσεις ζητεί ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ένταξη στις πληττόμενες επιχειρήσεις ζητεί ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Καλαμάτας

Να συμπεριλάβει η κυβέρνηση τα καταστήματα του κλάδου τους στις πληττόμενες επιχειρήσεις ζητεί με γραπτό αίτημά του προς τα συναρμόδια υπουργεία ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Καλαμάτας.

Αναλυτικά το αίτημα του συλλόγου αναφέρει τα εξής:
“Στα μέσα μιας κρίσης που επιδείνωσε δραματικά η πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισής της, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μη συμπεριλαμβάνει τον κλάδο μας σε αυτούς που χρειάζονται στήριξη. Εντελώς λανθασμένα και άδικα συνεχίζει να μας αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει τις μεγάλες αλυσίδες υπεραγορών, τις οποίες η κρίση φαίνεται να έχει ευνοήσει. Για τα μικρά σούπερ μάρκετ όμως, όπως και για τις μικρές μονάδες παραγωγής που ανήκουν στον σύλλογο μας, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Αυτό θα μπορούσε η κυβέρνηση να το διαπιστώσει πολύ εύκολα εξετάζοντας τους τζίρους των επιχειρήσεων που είναι μέλη του συλλόγου μας, όπως και όλες τις ανάλογες επιχειρήσεις ολόκληρου του νομού.
Ζητούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα:
1. Σε διαχωρισμό της κατηγορίας των μεγάλων αλυσίδων από τις δικές μας επιχειρήσεις και τη δημιουργία ξεχωριστής κατηγορίας στην οποία να συμπεριληφθούν όσες επιχειρήσεις του κλάδου καταγράφουν τζίρους μικρότερους από 500.000 ευρώ που αφήνουν ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα σε ένα κλάδο με πολύ χαμηλά ποσοστά κέρδους.
2. Σε συμπερίληψη αυτής της κατηγορίας στις πληττόμενες επιχειρήσεις.
3. Σε επιδότηση ενοικίου.
4. Σε διευθέτηση αποπληρωμής των χρεών σε ΔΟΥ και ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις.
5. Σε αποπληρωμή των χρεών μας για τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο κατά το μισό και κατανομή του υπόλοιπου ποσού μέσα σε ολόκληρο το 2021.
Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση της κυβερνητικής πλευράς για στήριξη του κλάδου μας που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο γενικής χρεοκοπίας”.


NEWSLETTER