Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 09:52

587 παραβάσεις από την έναρξη της καραντίνας στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Ένας μήνας συμπληρώνεται από την επιβολή του δεύτερου lockdown, το οποίο πήρε ακόμη μία παράταση και θα διαρκέσει έως τις 14 Δεκεμβρίου, ενώ οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Έτσι, οι αστυνομικές αρχές στη Μεσσηνία έχουν καταγράψει από τις 7 Νοεμβρίου έως και την περασμένη Πέμπτη 2.583 ελέγχους, σε σύνολο για το ίδιο διάστημα 23.400 ελέγχων σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Τα στελέχη της λιμενικής αρχής Καλαμάτας από τις 31 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη είχαν διενεργήσει στη ζώνη ευθύνης τους συνολικά 4.859 ελέγχους, κάνοντας κυρίως συστάσεις στον κόσμο, που φαίνεται να συμμορφώνεται στις υποδείξεις των αρχών. Κάτι, ωστόσο, που σε σύνολο νομού αλλά και Περιφέρειας δεν διακρίνεται: Μετά το… πρώτο σοκ που όλοι δεχτήκαμε στη διάρκεια του πρώτου lockdown και κλειστήκαμε στα σπίτια μας, αυτό δεν φαίνεται να επαναλαμβάνεται, και οι απαγορεύσεις δεν έχουν περιορίσει αισθητά τις μετακινήσεις εντός νομού στο δεύτερο lockdown. Όπως διαπιστώνεται από την πλευρά των αστυνομικών υπηρεσιών, που διενεργούν καθημερινούς ελέγχους, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης ο κόσμος δεν σταμάτησε να κυκλοφορεί.     

587 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 178.050 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Συνολικά, οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας και του Λιμεναρχείου Καλαμάτας έχουν καταγράψει 587 παραβάσεις, ενώ τα πρόστιμα που έχουν υποβληθεί σε απλούς πολίτες και επαγγελματίες ανέρχονται σε 178.050 ευρώ.
Πιο αναλυτικά, μέχρι και την Πέμπτη στη Μεσσηνία, ξεκινώντας από τις 7 Νοεμβρίου, οι αστυνομικές υπηρεσίες του νομού κατέγραψαν: 4 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε δημόσιας χρήσης οχήματα (ταξί, λεωφορεία κ.ά.), επιβάλλοντας πρόστιμο 150 ευρώ στην κάθε μια. Γενικότερα, για μη χρήση μάσκας έχουν καταγραφεί 115 παραβάσεις σε πολίτες, με την κάθε παράβαση να ανέρχεται σε 300 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα περιορισμού της κίνησης (η κυκλοφορία χωρίς βεβαίωση ή sms και μετά τις 9 το βράδυ) έχουν καταγραφεί 456 παραβάσεις, με την κάθε παράβαση να αντιστοιχεί σε 300 ευρώ. Ακόμη, καταγράφηκαν 4 παραβάσεις για υπεράριθμους σε οχήματα, η οποία αντιστοιχεί σε 300 ευρώ στον κάθε παραβάτη. Επίσης, καταγράφηκε μια παράβαση σε καφενείο το οποίο λειτουργούσε ως take away, αλλά εξυπηρετούσε κατά παράβαση καθήμενους. Επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 14 ημερών.
Συνολικά από την Αστυνομία διενεργήθηκαν στο νομό 2.583 έλεγχοι.

ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ
Στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας, από τους συστηματικούς ελέγχους οι οποίοι διενεργούνται καθημερινά, έχουν διενεργηθεί από τις 31 Οκτωβρίου συνολικά 4.859 έλεγχοι. Ειδικότερα, για μάσκα εντός σκαφών, δηλαδή κατά τους ελέγχους στις λάντζες του λιμανιού, αφού δεν καταγράφεται κίνηση από άλλα σκάφη στο λιμάνι της Καλαμάτας, έγιναν συνολικά 24 έλεγχοι, χωρίς να καταγραφούν παραβάσεις. Συνολικά 4.859 έλεγχοι διενεργήθηκαν γενικά για μάσκες (σε πολίτες και επιβαίνοντες σε οχήματα), για την τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων περιορισμού της κίνησης και της τήρησης απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, αλλά και στα καταστήματα της ζώνης λιμένα πριν αυτά κλείσουν, για την τήρηση του ωραρίου εργασίας και του αριθμού πελατών ανά τραπέζι. Στους παραπάνω ελέγχους καταγράφηκαν 7 παραβάσεις και επιβλήθηκαν συνολικά 1.950 ευρώ σε πρόστιμα.
Ν.Κ.