Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 17:49

Γαργαλιάνοι: Η κακοποίηση ζώου ξεπέρασε κάθε νοσηρή φαντασία

Η κακοποίηση ζώου ξεπέρασε κάθε νοσηρή φαντασία στην περιοχή των Γαργαλιάνων και κάποιο αρρωστημένο άτομο στο μυαλό και στην ψυχή έριξε οξύ στο πρόσωπο μιας σκυλίτσας, με αποτέλεσμα να λιώσουν τα μάτια της.

Το γεμάτο πληγές άτυχο ζώο εντοπίστηκε από φιλόζωο στην περιοχή των Γαργαλιάνων παρατημένο σε μια αυλή ακατοίκητου σπιτιού. Ο εθελοντής φιλόζωος αμέσως το μετέφερε σε κτηνίατρο, προκειμένου να του παρασχεθεί βοήθεια και να σωθεί η ζωή του.
Οι φιλόζωοι της περιοχής, αλλά και γενικά όσοι έμαθαν για το συμβάν έχουν σοκαριστεί από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η σκυλίτσα και δεν μπορούν να πιστέψουν πώς το άτομο που έκανε κάτι τέτοιο κυκλοφορεί ανάμεσά τους.
Χαρακτηριστικά σε σελίδα φιλόζωων στο Facebook αναφέρεται: «Η χειρότερη κατάσταση ζώου που έχουμε να αντιμετωπίσουμε εδώ και τόσα χρόνια! Ντροπή και αίσχος!». Ενημερώνουν μάλιστα και για την κατάσταση του ζώου λέγοντας: «Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο. Μάλλον της έχουν ρίξει οξύ, τα μάτια της έχουν λιώσει. Οι εξετάσεις αίματος είναι καλές, αρνητική σε καλααζάρ. Έχει γεννήσει και έχει και μια διπλή τριχιά στο λαιμό. Το κόστος των εξετάσεων έχει καλυφθεί από μία κυρία, την οποία ευχαριστούμε πολύ. Αύριο το πρωί ο εθελοντής θα την ανεβάσει στην Αθήνα, όπου θα την παραλάβει το "Save a Greek Stray"». Νωρίτερα δε, είχαν αναφέρει: «Κοριτσάκι ήρεμο, τρέμει από φόβο, έχει στο κορμί της πληγές σαν από κάψιμο, τρέχει πύον παντού και μυρίζει άσχημα».
Σήμερα εξάλλου αναμένεται να κατατεθεί και μήνυση στο ΑΤ Γαργαλιάνων, προφανώς κατά αγνώστων, για την κακοποίηση του ζώου.