Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 18:03

Νέες ψηφιακές δραστηριότητες στη Βαμβακού

Γράφτηκε από την

Νέες ψηφιακές δραστηριότητες διοργανώνονται από τη Βαμβακού όλο τον Ιανουάριο, από την ομάδα Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς. Οι δράσεις γίνονται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Θεατρικά παιχνίδια, εργαστήρια, χειροτεχνίες, τέχνες και εκπαίδευση έχουν την τιμητική τους στο διαδικτυακό πρόγραμμα του Ιανουαρίου.
Οπως αναφέρει το σχετικό κάλεσμα: “Ελάτε να ανακαλύψουμε την τέχνη του origami σε ένα μοναδικό ψηφιακό εργαστήριο για παιδιά 15 ετών και άνω, και ενηλίκους (10/1)! Μία τέχνη που χρησιμοποιείται ευρέως σε εικαστικά, μαθηματικά, αρχιτεκτονική, αλλά και ως μέθοδος θεραπείας του άγχους. Στο μαγευτικό κόσμο του origami θα μας ξεναγήσει η εικαστικός Βασιλεία Δερελλή και fellow του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος 2019 της Artworks. Και επειδή οι χειροτεχνίες καλλιεργούν τη φαντασία, αναπτύσσουν τις αισθήσεις, εκφράζουν σχέσεις ή συναισθήματα και μας δίνουν ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση, εμείς σας καλούμε στις οικογενειακές χειροτεχνίες, σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο για ενηλίκους και οικογένειες (17/1) με την Ποτούλα Λαφόγιαννη. Υποδεχόμαστε το νέο έτος με δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά 5 - 12 ετών, ανακαλύπτοντας και παίζοντας με όσα μαγευτικά πράγματα κρύβει η φύση το χειμώνα (9/1). Eνα πρόγραμμα θεατρικής αγωγής για γονείς και παιδιά 4 - 8 ετών (23/1) με τη Φλώρα Καλομοίρη, θα μας μυήσει στην τέχνη του θεάτρου, στο θεατρικό παιχνίδι και τη μαγεία της έκφρασης. Και μιας και τον Ιανουάριο, τιμούμε τη μάθηση, με την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά. Μαθαίνουμε τη φύση και παίζουμε μαζί της σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για παιδιά 6 - 12 ετών από την Καλλιόπη Κουτρουπή, σε υλοποίηση της Μάρθας Βερδήλου (16/1), μαθαίνουμε για τον ηλεκτρισμό και κατασκευάζουμε κυκλώματα σε εικονικό εργαστήριο από το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) στον υπολογιστή μας για παιδιά 6 - 12 ετών, με τη Δώρα Κουρκούλη (24/1) και ανακαλύπτουμε τα μυστικά των υγροτόπων σε ένα περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 8 - 14 ετών από το Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας (3/1). Ο μήνας ολοκληρώνεται με ένα ταχύρρυθμο διαδικτυακό εργαστήριο ρομποτικής στο V.Lab για παιδιά 6-12 ετών (31/1), με την ομάδα ROBOT-fun της Nokia Hellas”.